Reţetă fajita cu pui – low-FODMAP

0
692

O masă completă şi gustoasă într-un singur bol. Este o reţetă low-FODMAP la a cărei preparare poate participa întreaga familie.

Bol cu fajita cu pui- low-FODMAP

Ingrediente:
• 500g de piept de pui dezosat, fără piele
• 1-2 linguri de *mix condimente fajita
• 1 ardei roşu tăiat felii
• 1 lingură de pudră de aminoacizi
• Piper după gust
• 2 căni de mix de legume (în funcţie de gusturi)
• 2 căni de quinoa gătită
• 1 avocado feliat
• 4 cepe verzi, doar partea verde a acestora
• ¼ cană de coriandru sau pătrunjel tocat

Preparare:
1. Într-o tigaie încăpătoare se pune o lingură de ulei la încins la foc mediu, de ulei sau de măsline.
2. Ardeiul se sotează până când se înmoaie, cam 5 minute. Se adaugă lingura de pudră de aminoacizi şi piperul şi se amestecă bine. Ardeiul se scoate pe o farfurie şi se lasă deoparte acoperit.
3. Pieptul de pui se dă bine prin condimentele pentru fajita. Se pune încă o lingură de ulei în tigaie şi se găteşte puiul până când este bine rumenit. Se scoate din tigaie şi se taie în felii subţiri.
4. Într-un bol încăpător se pun legumele tăiate cubuleţe. Peste ele se aşează feliile de piept de pui şi ardeiul, quinoa şi feliile de avocado. Se presară pe deasupra ceapa verde tocată şi pătrunjelul/coriandrul fin tocat.

*Mix condimente fajita:
• 1 linguriţă de pudră chili
• 1 linguriţă de pudră de chimion
• 1 linguriţă paprika
• 1 linguriţă oregano
• 1 linguriţă sare
• Se pun toate condimentele într-un borcănel şi se amestecă bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau