Femeile sunt considerate „sexul frumos” dar și „sexul slab”, iar realitatea arată că acestea sunt mult mai predispuse la depresii și alte afecțiuni cauze de stres, pentru că ele sunt mai vulnerabile în fața acestui inamic, stresul.

Femeile plâng mai des și ele se plâng mai des, iar asta din cauza faptului că își exteriorizează mai ușor emoțiile. Bărbații pot suferi în egală măsură, dar ei nu vor arăta acest lucru căci ei sunt învățați de mici să fie „bărbați”. În ciuda faptul că femeile își arată sentimentele mult mai ușor, ele sunt mai vulnerabile în fața stresului. Iată de ce.

Roluri multiple

Femeia modernă are tot mai multe roluri în care se implică. Ea este mamă, iar asta îi consumă o mare parte din timp și energie. Ea este gospodină și trebuie să fie atentă și responsabilă cu treburile case. Ea este o femeie de succes și, chiar dacă nu are mereu afacerea ei, ea poate avea un job sau poate avea diverse proiecte. Ea este o soție care trebuie să aibă grijă de starea fizică și psihică a soțului său.

Citeste si:  Dezinfectanți naturali

Toate aceste roluri pe care femeia le îndeplinește cu succes zi de zi, pun o mai mare presiune pe ea, iar asta o face să fie mai stresată decât bărbatul.

Locul de muncă

Cele mai noi cercetări au demonstrat faptul că, femeile sunt mai stresate la locul de muncă decât bărbații. Ele se implică mai mult atât în ceea ce privește job-ul cât și în relațiile cu colegii.

Din dorința de a demonstra că pot, ele își asumă mai multă responsabilitate și își însușesc mai multe sarcini, adunând frustări și un nivel crescut de stres. În ceea ce privește relațiile cu colegii, femeile iau toate într-un mod mult mai personal decât bărbații.

Citeste si:  Green Sugar - zaharul sanatos care nu ingrasa

Aspectul fizic

Felul în care arată, pentru femei este mult mai important decât pentru bărbați. În plus, ele au tendința de a se compara între ele, iar asta le ridică nivelul de stres. Kilogramele în plus, hainele, mărimea sutienului, tenul și părul sunt o adevărată sursă de stres pentru majoritatea femeilor.

Relațiile interumane

Fie că este vorba despre familie sau prieteni, începând de la soț și soacră și până la vecini, femeile sunt mai mai stresate în legătură cu acest aspect. Ele sunt mai sensibile și orice remarcă le poate afecta. Orice dezamăgire își pune amprenta pe starea lor sufletească, ridicându-le nivelul stresului.

Muzica, exercițille fizice și meditația ajută la scăderea stresului, fie că este vorba despre bărbați sau despre femei.

Articolul precedentCare sunt retetele de paine preferate ale vedetelor?
Articolul următorRețete delicioase cu dovlecei

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau