Atunci când cineva aduce în discuție o obsesie sau atunci când citim despre asta, ni se pare un lucru periculos, însă, de multe ori chiar noi suntem cei care dezvoltăm mici sau mai mari obsesii și nici măcar nu ne dăm seama de acest lucru.

În viața de zi cu zi, fiecare dintre noi își face o rutină. Sunt lucruri pe care le facem în fiecare zi și pe care le facem pentru că așa trebuie, cum ar fi mersul la locul de muncă, pregătirea cinei sau curățenia, însă, dacă în ziua liberă aveți tendința de a face aceleași lucruri, fără să schimbați nimic, este posibil ca un anume obicei să vă fie o obsesie.

Pentru perfect normal să pregătiți cina în fiecare seară pentru familie, dar dacă, atunci când aveți ocazia de a nu o face, în loc să vă bucurați de acea schimbare și să folosiți acel timp altfel, voi deveniți anxioși, este posibil ca acel obicei să fie o obsesie. Acesta este doar un exemplu care vă ajută să înțelegi cum poate rutina să se transforme în obsesie.

Citeste si:  Cât şi cum să te implici în temele pentru acasă ale copilului tău?

Indivizii obsesionali au anumite trăsături de caracter, precum:

• Atunci când au de făcut o prezentare sau, pur și simplu, au o discuție, ei își prezintă ideile în ordine, ca citite din carte.

• Nu le place dezordinea în nici un fel.

• Sunt foarte atenți la detalii.

• Preferă să ofere cadouri, decât să primească.

• Au foarte multe lucruri depozitate, pentru că nu se îndură să le arunce.

Atunci când observați că nu puteți lăsa să treacă nici o zi fără să faceți anumite lucruri, sau dacă acest lucru se întâmplă, vă faceți griji întreaga noapte, este posibil ca acel obicei să fie deja o obsesie și, în acest caz, puteți apela la ajutorul unui specialist sau puteți apela la ajutorul celor dragi. Cu cât veți discuta mai mult despre asta, cu atât vă va fi mai ușor să conștientizați anumite lucruri și să depășiți anumite obstacole.

Citeste si:  Cum să-ți transformi defectele în calități

Obsesiile, oricât ar fi ele de mici și de nesemnificative, ne consumă. Aceastea pot deveni adevărare surse de proastă dispoziție, stres și pot influența negativ relația cu cei din jur, motiv pentru care nu trebuie să permiteți obsesiilor să vă conducă viața, ci din contra, trebuie să reevaluația calitatea vieții, depistând aceste obsesii și să vă bucurați de viață.

Articolul precedentCum să faci față cât mai bine etapei de creștere a dinților?
Articolul următorConstipația la bebeluși: semne, cauze și remedii

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau