Dacă ai ajuns să te documentezi în ceea ce privește transformarea defectelor în calități, ești pe drumul cel bun pentru că, în primul rând, înseamnă că tu ești un om realist, care știe că nu este perfect, știe că este un om cu calități și defecte și, prin urmare, ești un individ care își știe punctele forte, dar și vulnerabilățile și care este motivat să-și transforme defectele în calități.

Trecem de partea introductivă în care arătăm importanța conștientizării defectelor și modul în care asta te ajută și ne oprim la câteva sfaturi concrete care să te ajute să-ți canalizezi energia pozitivă și să te ajuți, transformându-ți vulnerabilitățile în puncte forte.

Defecte sociale

Dacă defectele la care vrei să lucrezi sunt sociale, adică, ești prea timid, ești prea agitat, ești prea vorbăreț sau din contra, ești antisocial sau îți este teamă să îți expui punctul de vedere, atunci nu ai de făcut decât să te folosești de AS ul din mânecă, căci chiar faptul că tu știi ceva ce alții nu știu este un plus.

Citeste si:  Cum previ retenția de apă în organism

Îți poți transforma aceste defecte în calități luând în considerare job-uri care să te avantajeze și evitând activitățile care te pun în situații neplăcute. Dacă ești timid, poți opta pentru un job care nu presupune contact cu prea multă lume, sau din contra, îți poți forța limitele, lucrând cu oamenii.

Defecte în relațiile amoroase

Sunt oameni care domină, și oameni dominați. Sunt oameni care cer prea mult și oameni care oferă prea mult. Sunt oameni care nu știu să ierte, și oameni care uita de ei, în favoarea partenerului. În funcție de defectul tău, este momentul să faci schimbări. Poți transforma acest gen de defect în calitate doar muncind și perseverând.

De fiecare dată când vezi că ești pe cale de a face aceași greșeală, ia-ți timp de gândire. Acest timp te va ajuta să încerci să procedezi în alt mod decât de obicei. Cântărește bine situația și observă-ți reacțiile. Vezi unde este problema și lucrează acolo.

Citeste si:  Ploaia nu hrănește doar plantele, ci ne ajută și pe noi. Iată cum

Viciile

La capitolul vicii, lucrurile sunt puțin mai dificile, dar nu imposibile. Pentru a renunța la un viciu poți apela la un specialist care să te ajute sau poți să-ți aduni toată forța și ambiția pentru a reuși.

În ceea ce privește defectele fizice, și ele pot fi corectate, dar înainte de a face asta, gândește-te că ele pot fi compensate prin alte calități. Nu uita că atitudinea ne face cu adevărat frumoși.

Indiferent de natura defectului pe care vrei să-l transformi într-o calitate, simplul faptul că ești conștient de acest defect, te face să fii în avantaj. Următorul pas este analizarea defectului. Aici te poți documenta cum să îl transformi sau, măcar cum să îl tolerezi, astfel încât calitatea vieții tale să fie la capitatea maximă.

Articolul precedentCum să-ți vezi defectele comportamentale în oglindă
Articolul următorCare sunt șansele de a rămâne însărcinată la orice vârstă?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau