Un corp slim și tonifiat reprezintă visul multor femei. Însă, pentru a realiza un corp de invidiat este necesar să petreci ore istovitoare de antrenament în cluburi de fitness sau în sălile de sport. Dar, pentru menținerea corpului în bună formă, există și alte metode disponibile.

Metodele mele de menținere în formă

Cu scopul de a-mi menține tonusul ridicat, a trebuit să devin în primul rând o persoană activă. De exemplu, nu sunt niciodată leneșă la urcatul scărilor și încerc cel puțin o dată pe zi să fac acest lucru, iar la întoarcerea acasă de la serviciu, încerc de cele mai multe ori să merg pe jos. Dacă nu vreau să vin pe jos de la serviciu, mă urc în mașină, vin acasă și mă echipez pentru plimbare. În ajutor îmi vin de multe ori prietenii care merg alături de mine, sau cei dragi. Ca și subiect de discuție, vorbesc despre ceea ce se întâmplă, îmi exprim sentimentele și totul devine mult mai ușor.

Dansul

Exercițiile de dimineață ar trebui să fie obligatorii și să reprezinte un ritual de zi cu zi, însă eu nu reușesc de fiecare dată, deoarece consider că activitatea de zi cu zi mă menține mereu în formă. Dansul este o altă pasiune a mea iar pentru a mă bucura de ea, merg la cursurile de dans, care îmi oferă oportunitatea de a lucra diferite grupuri de mușchi. În ziua de astăzi există mai multe stiluri de dans și de multe ori încerc să stăpânesc un alt stil. Din dorința de a învăța elementele de bază ale dansului, încerc să mai lucrez și acasă pe muzica preferată. O altă modalitate foarte eficientă de a-mi menţine corpul în formă bună, este alergatul. Reuşesc să fac acest lucru de trei ori pe săptămână şi dacă am timp de patru – cinci ori.

Citeste si:  Cum funcționează hipnoza

Drumeţiile

În ceea ce priveşte drumeţiile, acestea le fac la sfârşit de săptămână, în weekend alături de soţul meu. Drumeţiile sunt o atracţie distractivă şi pur şi simplu selectez o zonă interesantă, într-o companie veselă, explorând noi orizonturi. De multe ori caut un traseu montan deosebit de util pentru picioarele mele, pe care îl urc şi îl cobor. Această metodă lucrează genunchii, şoldurile şi articulaţiile. O altă metodă pe care o practic este mersul de cel puţin o jumătate de oră alternând cu alergatul.

Practica yoga

Cele mai multe celebrităţi practică yoga, care este considerat unul dintre cele mai eficiente tehnici de dezvoltare atât fizică cât şi spirituală. Am încercat şi eu această metodă şi am constatat că are un efect pozitiv asupra funcţionării organelor interne, îmbunătăţind tonifierea muşchilor în general şi întărirea muşchilor abdominali în special şi mai mult decât atât ajutând la flexibilitatea articulaţiilor. Însă, această metodă necesită mai mult timp şi o stare spirituală calmă şi lipsită de orice griji. Metoda aceasta se potriveşte cel mai bine unei persoane care are mai mult timp liber sau care nu are un loc de muncă care să-i ocupe cea mai mare parte a timpului, deoarece este necesar să se efectueze exerciţii timp de 90-120 de minute zilnic, pe stomacul gol, într-o încăpere ventilată şi într-o linişte deplină. Practica yoga lucrează toţi muşchii şi întăreşte inima.

Citeste si:  Alimente care îți ajută unghiile
Articolul precedentCum îmi încep dimineața
Articolul următorCeai cu ceai verde si lamaie

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau