Produsele de curățenie și, mai ales, dezinfectanții făcuți în acasă sau cei naturali, sunt mult mai convenabili decât cei cumpărați din comerț pentru că sunt mult mai blânzi cu mediul înconjurător, nepoluându-l, sunt mai economici și la îndemâna oricui, indiferent de ora la care aveți nevoie de un astfel de produs.
Fiecare dintre noi avem dezinfectanți în casă, fără măcar să știm acest lucru, motiv pentru care vom vorbi despre proprietățile dezinfectante ale unor produse ce se găsesc în dulapurile fiecărei case. Anumite produse alimentare, uleiuri sau chiar băuturi au capacitatea de a ne dezinfecta întreaga casă, contribuind la salvarea bugetului familiei.
1.Oțet
Oțetul este la îndemâna tuturor și îl folosim foarte des pentru a ne acri hrana, dar supriza vine atunci când aflăm că acesta are capacitatea de a ucide 80% din germeni, datorită faptului că el conține acid acetic. Puteți folosi oțet pentru a îndepărta petele de transpirație de pe haine, pentru a curăța rugina și calcarul, dar și pentru a clăti vasele.
2.Alcoolul
Nu mai este un mister faptul că alcoolul, precum vodka, este un dezinfectat, însă acesta este perfect și pentru a îndepărta mirosul neplăcut din rufe. Cu cât băutura alcoolică pe care vreți să o utilizați în acest scop are o concentrație mai mare de alcool, cu atât este mai eficientă.
3.Uleiuri esențiale
Sunt mai multe uleiuri esențiale cu efect dezinfectant, antiviral, antifungic și antibacterian. De exemplu, uleiul de arbore de ceai și de lavandă nu este ideal doar în cosmetică, ci este și un dezinfectant puternic, iar uleiul de cimbru poate fi adăugat în apa în care vă spălați ustensilele de bucătărie, căci este eficient împotriva patogenilor, precum salmonella.
4.Apa oxigenată
Peroxidul de oxigen sau apa oxigenată este un dezinfectat foarte des folosit și se poate utiliza pentru a dezinfecta jucăriile copiilor, diverse suprafețe, mânerele, întrerupătoarele, hainele și până și periuțele de dinți, dacă le lăsați scufundate o perioadă de timp în acest lichid.
Sunt foarte multe voci care susțin acești dezinfectanți naturali, dar există și voci care afirmă faptul că, dezinfectanții naturali nu sunt atât de eficienți precum cei din comerț, însă alegerea vă aparține. Ceea ce vă sfătuim este să luați mereu în considerare și riscurile. Dacă aveți nevoie de dezinfectanți care să vă scape de anumite bacterii foarte periculoase, este bine să consultați un medic sau un farmacist, dar dacă doriți să dezinfectați preventiv, este foarte convenabil să încercați acești dezinfectanți naturali.