Advertismentanswear.ro

Produsele de cur─â╚Ťenie ╚Öi, mai ales, dezinfectan╚Ťii f─âcu╚Ťi ├«n acas─â sau cei naturali, sunt mult mai convenabili dec├ót cei cump─âra╚Ťi din comer╚Ť pentru c─â sunt mult mai bl├ónzi cu mediul ├«nconjur─âtor, nepolu├óndu-l, sunt mai economici ╚Öi la ├«ndem├óna oricui, indiferent de ora la care ave╚Ťi nevoie de un astfel de produs.

Fiecare dintre noi avem dezinfectan╚Ťi ├«n cas─â, f─âr─â m─âcar s─â ╚Ötim acest lucru, motiv pentru care vom vorbi despre propriet─â╚Ťile dezinfectante ale unor produse ce se g─âsesc ├«n dulapurile fiec─ârei case. Anumite produse alimentare, uleiuri sau chiar b─âuturi au capacitatea de a ne dezinfecta ├«ntreaga cas─â, contribuind la salvarea bugetului familiei.

1.O╚Ťet

O╚Ťetul este la ├«ndem├óna tuturor ╚Öi ├«l folosim foarte des pentru a ne acri hrana, dar supriza vine atunci c├ónd afl─âm c─â acesta are capacitatea de a ucide 80% din germeni, datorit─â faptului c─â el con╚Ťine acid acetic. Pute╚Ťi folosi o╚Ťet pentru a ├«ndep─ârta petele de transpira╚Ťie de pe haine, pentru a cur─â╚Ťa rugina ╚Öi calcarul, dar ╚Öi pentru a cl─âti vasele.

Citeste si:  Ovazul, alimentul minune ce poate fi introdus in dieta copiilor de la 6 luni

2.Alcoolul

Nu mai este un mister faptul c─â alcoolul, precum vodka, este un dezinfectat, ├«ns─â acesta este perfect ╚Öi pentru a ├«ndep─ârta mirosul nepl─âcut din rufe. Cu c├ót b─âutura alcoolic─â pe care vre╚Ťi s─â o utiliza╚Ťi ├«n acest scop are o concentra╚Ťie mai mare de alcool, cu at├ót este mai eficient─â.

3.Uleiuri esen╚Ťiale

Sunt mai multe uleiuri esen╚Ťiale cu efect dezinfectant, antiviral, antifungic ╚Öi antibacterian. De exemplu, uleiul de arbore de ceai ╚Öi de lavand─â nu este ideal doar ├«n cosmetic─â, ci este ╚Öi un dezinfectant puternic, iar uleiul de cimbru poate fi ad─âugat ├«n apa ├«n care v─â sp─âla╚Ťi ustensilele de buc─ât─ârie, c─âci este eficient ├«mpotriva patogenilor, precum salmonella.

Citeste si:  Dieta preistorica, imposibil de tinut in zilele noastre

4.Apa oxigenat─â

Peroxidul de oxigen sau apa oxigenat─â este un dezinfectat foarte des folosit ╚Öi se poate utiliza pentru a dezinfecta juc─âriile copiilor, diverse suprafe╚Ťe, m├ónerele, ├«ntrerup─âtoarele, hainele ╚Öi p├ón─â ╚Öi periu╚Ťele de din╚Ťi, dac─â le l─âsa╚Ťi scufundate o perioad─â de timp ├«n acest lichid.

Sunt foarte multe voci care sus╚Ťin ace╚Öti dezinfectan╚Ťi naturali, dar exist─â ╚Öi voci care afirm─â faptul c─â, dezinfectan╚Ťii naturali nu sunt at├ót de eficien╚Ťi precum cei din comer╚Ť, ├«ns─â alegerea v─â apar╚Ťine. Ceea ce v─â sf─âtuim este s─â lua╚Ťi mereu ├«n considerare ╚Öi riscurile. Dac─â ave╚Ťi nevoie de dezinfectan╚Ťi care s─â v─â scape de anumite bacterii foarte periculoase, este bine s─â consulta╚Ťi un medic sau un farmacist, dar dac─â dori╚Ťi s─â dezinfecta╚Ťi preventiv, este foarte convenabil s─â ├«ncerca╚Ťi ace╚Öti dezinfectan╚Ťi naturali.

answear.ro
Articolul precedent8 ganduri pe care nu trebuie sa le ai niciodata dupa 40 de ani
Articolul următorTu știi ce este, de fapt, yoga?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau