5 motive pentru care să nu te mai epilezi

Părul de pe corp reprezintă unul dintre subiectele tabu despre care multe femei preferă să nu vorbească. În schimb, ele încearcă într-un mod obsesiv să îl elimine folosind diferite proceduri, pentru un aspect plăcut. Uneori nu observă cât stres, atât fizic cât și mental, depun în respectarea acestor norme exigente.

Hai să vedem dintr-o altă perspectivă aceste standarde stabilite de societate. Vreau să îți spun de este absolut normal să uiți de epilare pentru o perioadă. Vei vedea că ce spun eu se adeverește și cât de benefic poate să fie pentru corpul tău.

1. Vei fi mult mai atrăgătoare

 

Glandele sudoripare ne ajută să eliberăm hormonii, iar părul de pe corp să răspândim mirosul lor. Cercetările demonstrează că parfumul nostru natural, cel al corpului, joacă un rol foarte important în atracția persoanelor din jur. De fapt, părul de la axila face ca efectul feromonilor să fie mai puternic.

2. Vei scăpa de durere

Procedurile de îndepărtare a părului, precum bărbierirea, epilarea cu ceară, pot crea durere, iritații și umflături, mai ales celor cu piele sensibilă. Dar, multe femei continuă să facă acest lucru, convingându-se că este normal și trebuie să accepte durerea oricât de mult disconfort fizic va crea acest lucru. Uneori, este bine să te oprești puțin și să lași corpul să se odihnească de dragul propriei tale stări de sănătate.

„Eu m-am oprit treptat.Am renuntat la a ma mai epila. Am o piele foarte sensibilă și, de ani de zile, am încercat diferite metode de îndepărtare a părului obținând erupții cutanate, chsturi etc. Axilele erau deosebit de problematice și am încetat să mai folosesc aparatul de râs. Acum câțiva ani, eram pe punctul de a mă epila și am stat și m-am gândit „Pentru cine fac eu asta?”. Am ales să rămân păroasă. Încă mă epilez pe picioare deoarece am un păr negru și fire groase. Pe coapse abia se observă așa că acolo nu mă bag.” a spus pentru verzuliu.ro, Roxana.

3. Te vei simți mult mai bine fizic.

Părul de pe corp este important în protejarea pielii și reflectarea razelor UV. De asemenea, joacă un rol important în reglarea temperaturii corpului. Aerul este prins între par și piele, astfel se creează un strat care izolezca pielea făcând-o să nu piardă căldură.

4. Îți amintește de prioritizare

Acceptarea rămâne în continuare o mare provocare pentru multe dintre noi. De multe ori ne criticăm constant corpul și ne simțim presate de idea încadrării în standardele de frumusețe și comportament pe care societatea le impune. A-ți analiza relația cu părul orpului tău este un pas solid în crearea unei imagini pozitive despre tine însuți și să te simți liberă fiind așa cum îți dorești.

Citeste si:  7 trucuri de înfrumusețare pentru a obține acel aspect „natural”

„Mă simt foarte bine. Îmi place să mă machiez și să am o ținută drăguță cu păr pe picioare și la axila. Mă simt mai frumoasă și mai încrezătoare. Mă simt mult mai sexi.
Când eram în liceu, mi-am râs picioarele, axilele și părțile intime în mod regulat, deoarece îmi era foarte jena de corpul meu. În primul rând am încetat să fac asta iarnă pentru că nu aveam pe nimeni care să îmi vadă părul. Lăsându-l așa, m-a făcut să-mi iubesc și mai mult corpul, așa natural.”, spune pentru verzuliu.ro, Cosmina.

5. Asigură-te că ești înconjurată de oameni potriviți

Acceptarea părului de pe corp te poate ajuta să găsești oameni cărora le păsă cu adevărat de tine și te acceptă așa cum ești tu. Nu te vor forța să te schimbi pentru ei și nu te vor face să te simți inconfortabilă cu corpul tău. Acești oameni te vor ajuta să te simți puternică,

„Urăsc epilarea și mâncărimea pielii de după râs, așa că tocmai ce am renunțat. Iubitului meu nu îi păsă. Văd o mulțime de fete cu axile păroase ca mine. Briza prin părul piciorului este surprinzător de plăcută, în comparație cu cea pe pielea netedă de după râs. spune Catalna.

„Sunt pe jumătate de originea arabă într-o țară europeană și am observat că părul de pe corpul meu ete mult mai negru și mai vizibil. Am fost ok cu acest aspect până când o colegă din clasa a râs de mine. Aveam 12 ani. M-am rușinat cu adevărat de părul de pe corpul meu și l-am ascuns timp de 3 ani, pe timpul verii purtând doar cămăși lungi și pantaloni. Din momentul în care mi s-a permis să mă bărbieresc, am început să o fac de câteva ori pe săptămână. Dar totul s-a schimbat când am întâlnit primul meu iubit. Eram încă foarte nesigură în ceea ce privește părul de pe corp când a spus: părul este ceva natural. Îmi place să fie vizibil. Îmi amintește că nu mă culc cu un copil. Mi se pare mai atractiv decât pielea netedă fără fire de păr. El m-a ajutat să-mi amintsc că tuturor ni se permite să ne simțitm confortabil cu noi înșine, mai ales dacă este ceva atât de natural.” a spus Aisha pentru verzuliu.ro.

Citeste si:  Greşeli pe care să le eviţi atunci când îţi faci părul

6. Vei avea mai mult timp pentru alte lucruri

În medie, o femeie cheltuie peste 40.000 lei pe produse de bărbierit și până la 100.000 lei pe epilare cu ceară pe parcursul vieții. Acceptarea părului de pe corp te poate elibera de aceste rutine. În schimb, poți lucra la viitorul tău investind tipul și banii în dezvoltarea ta personală oferindu-ți diverse cadouri. Mai târziu vei vei avea profit primind înapoi sub formă de oportunități și o mai bună stare de bine.

„Nu m-am mai bărbierit pe picioare. Obișnuiam să fiu jenată pentru că eram atât de păroasă și mai era și foarte negru. Am crezut că ceva este în neregulă cu mine. Acum economisesc bani și nu mai pierd atât de mult timp la dus. Am fost la spital noaptea trecută și o asistență a trebuit să îmi smulgă un pansament. Am făcut o glumă pe seama asta deoarece a fost o epilare gratuită. Renunțatul la epilat mi-a oferit un impuls de încredere. Brațele mele sunt acum brațe normale și nu trebuie să mai fac nimic din ce nu mai vreau.” a spus Mădălina pentru verzuliu.ro.

Cum poți trece peste această problemă?

Chiar și acum, părul este considerat inadecvat la femei în diferite culturi. De la vârsta fragedă, unele fete pot fi forțate să respecte tradiția. Acest lucru poate duce la anxietate și poate reduce stima de sine. Recunoașterea și acceptarea părului de pe corp poate fi primul pas pentru a scăpa de frici și a te simți puternică din punct de vedere psihic.

„Mă epilăm când eram adolescenta deoarece eram jenată de aspectul meu și aveam o stimă de sine scăzută. Am putut face ceva în această privință și am făcut. Odată ce am îmbătrânit puțin a început să nu îmi mai pese, am decis ca într-o bună zi să nu mă mai bărbieresc la axilă, mâini sau pe picioare și să văd ce se întâmplă. Nu s-a întâmplat nimic. Nu m-am mai râs niciodată.” a spus Raisa pentru verzuliu.ro.

Ce părere ai despre părul de pe corp? Ești de acord că este posibil să nu te mai epilezi?
Dacă ești bărbat tu ce părere ai de femeile care au renunțat să se mai epileze? Ți se par mai atrăgătoare sau ceva ieșit din comun de scârbos?

Dacă ai o părere scrie în comantării. Nu trece anonim pe aici. Părerea ta poate schimba percepția miilor de tinere care se lupta cu anxietatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau