Dacă tot a venit primăvara și fructele gustoase încep să apară încet, încet este timpul să faci o prăjitură cu fructe care se remarcă prin savoare și un gust desăvârșit. Cu siguranță, ai mai încercat până acum să faci un desert cu fructe iar dacă ai fost încântată de combinația făcută nu ai nici un motiv pentru care să nu încerci și această rețetă.
Fructele pe care le folosești pot să difere în funcție de preferințe însă este indicat să nu fie prea apoase pentru că acest lucru împiedică blatul să devină pufos. Primăvara poți face prăjitură cu vișine sau cireșe, vara cu mere sau pere în timp ce iarna poți opta pentru banane sau portocale.
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru această prăjitură cu fructe:
Blat:
- 350 grame de făină
- 2 ouă întregi
- 100 grame zahăr
- 100 grame margarină Rama
- 1 plic de drojdie uscată
- un pic de sare
- gris
Spumă:
- 4 albușe
- 200 grame zahăr
Mod de preparare:
Pentru început pune pe masă toate ingredientele pentru blat, ia un bol încăpător și amestecă-le rând pe rând. Mixează în prealabil ouăle cu zahărul și apoi pune făina în ploaie și amestec-o încet cu margarina și mixul de ouă. Presară un pic de sare iar la final pune drojdia și amestecă.
Lasă totul deoparte pentru 20 de minute și vei vedea că amestecul va crește. Între timp spală fructele și taie-le cubulețe mici. În cazul cireșelor și vișinelor trebuie să le lași la scurs după ce ai scos sâmburele din ele.
Ia o tavă și tapeteaz-o cu hârtie de copt apoi pune aluatul peste care presari un pic de griș apoi aranjezi frumos fructele pe toată suprafața. Grișul are rolul de a absoarbe sucul de fructe dacă acesta nu s-a scurs suficient. După ce ai pus fructele presară din nou griș pentru a le acoperi și apoi toarnă ușor spuma.
Pentru spumă, mixează foarte bine cele 4 albușe, apoi pune zahărul și continuă să mixezi pentru 5 minute. Vei obține o spumă densă și lucioasă pe care trebuie să o întinzi peste fructe. Dă totul la cuptor pentru 30 de minute la foc mediu sau poate chiar mai puțin depinde de cuptor. Veți ști că prăjitura este coaptă atunci când spuma de deasupra devine maronie iar blatul se ridică frumos.
Când scoți această prăjitură cu fructe din cuptor las-o puțin la răcit, pentru că fructele din interior sunt mai fierbinți decât crezi. După 10-15 minute poți să o tai bucăți iar pentru un plus de gust merită să o servești alături de cei dragi, lângă un suc proaspăt și rece. Bucură-te de savoarea fructelor dulci care se potrivesc perfect cu un blat pufos și o spumă fină.