Vara, dușul cu apă rece este ca o mană cerească, pe când iarna, pare o nebunie căci motivul care stă la baza alegerii dintre dușul cu apă caldă și dușul cu apă rece este temperatura de afară. Adevărul este că, dușul cu apă rece are mult mai multe beneficii decât decât simpla revigorarea. Află și tu care sunt beneficiile dușului cu apă rece.

Dușul rece oferă energie

Un duș un apă rece nu doar că vă va trezi, oricât de grea a fost noaptea precedentă, dar vă va oferi energie pentru întreaga zi. Acest lucru se datorează adrenalinei și nu ne ajută doar să fim mai energici, ba ne ajută chiar să fim mai productivi. Așadar, un duș rece, de dimineață, alungă lenea și ne umple de energie.

Citeste si:  Cum poți trata răceala sau gripa acasă cu remedii naturale?

Antidepresiv natural

Unii cercetători afirmă faptul că apa rece combate depresia datorită faptului că șocul pielii cu apa rece trimite impulsuri electrice către creier, iar acesta nu crește doar adrenalina ci și nivelul de endofrine, iar după cum știm, endofrinele sunt moleculele fericirii. Câteva dușuri reci pe săptămână ne pot face să ne simțim mai optimiști și fericiți.

Ameliorează durerile musculare

Motivul pentru care instructorii de fitness recomandă dușurile reci după antrenament este chiar acest beneficiul al apei reci. Pentru faptul bine știut că apa rece stimulează circulația sângelui, acest lucru ajută la ameliorarea durerilor musculare.

Îmbunătățește calitatea vieții

Șocul ape reci, conform cercetătorilor, stimulează și leucocitele, iar acestea ajută organismul să lupte împotriva diverselor boli. Apa rece ajută și la scăderea în greutate și la întărirea organismului, oferindu-i un nivel mai ridicat de imunitate.

Citeste si:  Alege să fii sănătos! Prepară burrito mexican

Pentru a vă învăța corpul cu dușul cu apă rece, puteți începe prin a scădea treptat temperatura apei, sau puteți începe cu alternarea dușului cu apă caldă și rece. Astfel, ușor, ușor, vă veți acomoda cu apa rece. Nu uitați că până și acest procedeu de alternare a temperaturii apei vă aduce beneficii, în special în ceea ce privește circulația sângelui.

Articolul precedentPune punct conflictului cu soacra
Articolul următorActivități tata fiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau