Guta este o afecțiune medicală cauzată de acumularea cristalelor de acid uric în articulații, care provoacă durere și inflamație. Tratamentul gutei implică de obicei medicamente prescrise de medicul tău, cum ar fi antiinflamatoare nesteroidiene și medicamente pentru reducerea nivelului de acid uric din sânge. În plus, există și câteva tratamente naturiste care pot ajuta la reducerea simptomelor gutei:

  1. Consumul de apă: consumul adecvat de apă poate ajuta la diluarea acidului uric și la eliminarea acestuia din corp prin urină.
  2. Dieta sănătoasă: evitarea alimentelor bogate în purine, cum ar fi carnea roșie, fructele de mare și băuturile carbogazoase, și creșterea consumului de alimente bogate în antioxidanți, cum ar fi fructele și legumele, poate ajuta la reducerea simptomelor gutei.
  3. Consumul de cireșe: cireșele sunt bogate în antioxidanți și pot ajuta la reducerea inflamației și a nivelului de acid uric din sânge.
  4. Uleiul de pește: acesta conține acizi grași omega-3, care pot ajuta la reducerea inflamației și a durerii.
  5. Ghimbirul: acesta are proprietăți antiinflamatorii și poate fi consumat sub formă de ceai sau adăugat în alimente.
Citeste si:  Prejudecăţi despre femei

Este important să discuți cu medicul tău înainte de a începe orice tratament naturist pentru gute, deoarece acestea pot interacționa cu medicamentele prescrise și pot agrava afecțiunea.

  1. Coada-calului: această plantă poate ajuta la reducerea inflamației și a durerii articulare și poate fi consumată sub formă de ceai.
  2. Tătăneasă: această plantă are proprietăți antiinflamatorii și poate fi aplicată sub formă de cataplasme sau comprese pe zonele afectate.
  3. Turmericul: acesta conține curcumină, care are proprietăți antiinflamatorii și poate fi consumat sub formă de condiment sau adăugat în suplimente alimentare.
  4. Masajul: masajul zonelor afectate de guta poate ajuta la reducerea inflamației și a durerii.
  5. Activitatea fizică moderată: exercițiile fizice regulate pot ajuta la menținerea greutății sănătoase și la reducerea riscului de agravare a simptomelor gutei.
Citeste si:  Ce se intampla daca porti un corset modelator?

Este important să nu folosești tratamente naturiste în locul medicamentelor prescrise de medicul tău și să le folosești doar ca o modalitate de a completa tratamentul prescris. Dacă simptomele tale se agravează sau nu se ameliorează, trebuie să consulți medicul pentru a primi îngrijire medicală adecvată.

Articolul precedentSunt femeie, am 1.65 m inaltime si 80 kg. Vreau sa slabesc
Articolul următorCe trebuie sa mananc daca sufar de sindromul colonului iritabil?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau