Ştii foarte bine că nu ar trebui să storci un coş. Până şi o fetiţă de 13 ani ştie asta. Însă câteodată tentaţia este prea mare ca să îi rezişti, mai ales dacă acel coş nu dă semne că ar avea de gând să dispară.

Şi…îl distrugi. Acum ce ar trebui să faci?
În primul rând nu intra în panică. Nu o să se întâmple nimic cu pielea ta doar pentru că ai avut un moment de slăbiciune. Doar că..ştii tu, nu o mai face data viitoare. Medicii, deşi nu sunt de acord cu stoarcerea coşurilor, spun că există câteva lucruri pe care le poţi face după, pentru a îţi calma pielea. În primul rând, foloseşte o compresă rece pe care să o aplici pe zona afectată. Astfel se va reduce inflamaţia şi roşeaţa. Apoi aplică nişte peroxid de benzoyl. Tot medicii ne spun că spargerea unui coş poate face ca infecţia să meargă şi mai adânc în piele. Peroxidul de benzoyl poate ajuta la distrugerea bacteriilor din zonă, să scadă inflamaţia şi riscul de a rămâne cu semne. Apoi aşteaptă să treacă. Se poate aplica machiaj doar după ce pielea s-a închis.

Citeste si:  Remedii naturiste "minune" pentru piele uscata

Desigur, cel mai bun mod în care poţi evita tentaţia de a sparge un coş, este să previi apariţia lui. Dacă ai des astfel de probleme, ar trebui să mergi la un dermatolog şi să începi un tratament care să te ajute să te vindeci. Însă dacă ai probleme doar din când în când, atunci încearcă o combinaţie de acid salicilic şi peroxid de benzoyl ca tratament şi vezi ce rezultate obţii. Şi dacă chiar simţi nevoia de a repeta experienţa nefericită, caută pe internet nişte videoclipuri din acelea cu coşuri sparte, care cu siguranţă te vor face să te calmezi.

Articolul precedentNu crede tot ce citeşti pe eticheta produselor de îngrijire a pielii
Articolul următorCum sa iti mentii pielea frumoasa cu produse Eco Bio

1 COMENTARIU

  1. Cat despre cosuri trebuie stoarse fiindca provoaca dureri mancarimi dar cu mainile curate fiindca se poate provoca infectie si trebuie dupa ce este stors cosul astupat cu un plasture trebuie mai intai mainile spalate si fata spalata

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau