Ciulama cu ciuperci

Ingrediente:

– 500 g ciuperci
– 1-2 cepe
– o legatura de marar verde
– o legatura de patrunjel verde
– 3 linguri de ulei
– o lingura de faina
– sare, piper
– lapte sau smantana

Preparare:

Se curata ceapa, se spala si se taie marunt, dupa care se pune intr-un vas cu apa si ulei sa fiarba inabusit.
Intre timp se curata ciupercile, se spala si se taie in felii. Se adauga in vasul cu ceapa, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit la foc mic. Se amesteca bine ca sa nu se prinda de fundul vasului si daca apa a scazut se mai adauga. Cand ciupercile s-au inmuiat, se adauga verdeata spalata si curatata, taiata marunt si se pune sare si piper dupa gust.
Separat intr-un castron se amesteca faina cu putin ulei, se dilueaza cu lapte sau smantana si se toarna in oala cu ciuperci. Se amesteca bine si se lasa sa fiarba pana mai scade din lichid.
Se serveste fierbinte cu mamaliguta calda.

Citeste si:  Îngheţată cu nuci caju şi cireşe, făcută în casă

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau