5 motive pentru care trebuie să mănânci mere bio

Deşi toamna a trecut, merele româneşti se pot încă găsi în piaţă şi hipermarket-uri. Chiar dacă nu sunt la fel de mari şi arătoase ca merele din alte ţări, sunt mult mai gustoase şi evident, mai sănătoase. Stomacul nu ţine cont de cât de mari sunt fructele sau legumele, sau de cât de bine arată. Dar de ce este bine să consumi mere bio? Mai jos sunt cinci motive care ar trebui să te convingă.

Important: Când cumperi mere, asigură-te că sunt bio. Cele crescute necorespunzător, pot conţine până la 25 de tipuri de pesticide!!

5Previn cancerul

Toată lumea ştie de zicala “Un măr pe zi ţine doctorul departe” şi conform cercetătorilor care încearcă să vindece cancerul, este o vorbă foarte adevărată. Recent, aceştia au adăugat merele pe lista superalimentelor ce previn cancerul. Conţin un nivel crescut de vitamina C şi fibre, ambele elemente fiind importante în prevenţia diferitelor boli. De asemenea, merele au quercetină şi triterpenoizi, antioxidanţi care încetinesc răspândirea celulelor canceroase.

Citeşte şi  Remedii făcute în casă pentru congestia la nivelul pieptului

4Curăţă şi detoxifiază

Merele sunt un mod eficient şi în acelaşi timp ieftin, prin care să îţi ajuţi corpul să scape de toxine şi de asemenea să se răcorească mai repede în zilele de vară. Dacă vei mânca două sau trei mere bio pe zi, ficatul, un organ vital de altfel, va fi sănătos şi curat. De altfel, cele mai multe tratamente de detoxifiere includ şi mere.

2Întăresc sistemul imunitar

Merele sunt pline de nutrienţi care întăresc sistemul imunitar, care este solicitat mai ales în perioadele reci, atunci când apar virozele şi gripa. Eu în fiecare dimineaţă iau o lingură de oţet de cidru de mere şi de când fac asta, chiar am observat o diferenţă în felul în care mă simt, plus că mă îmbolnăvesc foarte rar. O sticlă de astfel de oţet se găseşte ori la plafar, ori la raftul cu alimente bio şi costă aproximativ 16 lei sticla de 500 ml, însă este o investiţie care merită.

1Un creier sănătos

Merele scad riscul de a face Alzheimer şi îţi vor îmbunătăţi memoria. Toate acestea mulţumită acetilcolinei. Unul dintre cele mai bune moduri de a beneficia de această substanţă, este să storci merele şi să bei sucul obţinut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau