Advertismentanswear.ro

Sarcina este o etapa frumoasa ce trebuie traita din plin, nici kilogramele in plus, vergeturile si semnele de celulita nu trebuie sa stirbeasca din frumusetea perioadei de graviditate.  Insa imediat ce bebele vine pe lume multe dintre tinerele mamici doresc sa revina la dimensiunile de dinainte de sarcina. Cum dietele si exercitiile fizice intense nu sunt solutii tocmai potrivite, acestea se orienteaza catre  alte metode de a-si mentine echilibru si a recapata silueta.

Exercitiile Pilates sunt o forma exceptionala care ajuta in aceasta perioada, ce vine cu numeroase transformari de ordin fizic, psihic si comportamental.  Daca inca nu ai avut contact cu tehnicile Pilates, este important sa  descoperi acele centre cu instructori bine instruiti, care sa va introduca in atmosfera. Inainte de a lua parte la cursuri, este important sa cunoasteti cateva aspecte despre Pilates: ce presupune, ce implica si cum ajuta.

Principiile de baza ale tehnicii Pilates
Principiile de baza ale tehnicii Pilates au fost realizate de Joseph Pilates, in urma cu aproximativ 100 de ani. Acesta a urmarit dezvoltarea unui sistem echilibrat pentru mentinerea sanatatii fizice si psihice. Principiile sunt usor de urmat, fapt dovedit de numarul mare de adepti din intraga lume.  Acest sistem fitness a fost initial cunoscut sub numele de arta miscarilor controlate, pe buna dreptate, intrucat sportivii invata sa controleze simultan mintea, corpul si muschii.

Trebuie stiut ca exercitiile Pilates nu sunt o forma de yoga, ci o forma de fitness care ajuta la cresterea masei musculare, intensifica arderea caloriilor, creste rezistenta la stres. Un fapt dovedit stiintific, este faptul ca miscarile realizate in timpul antrenamente actioneaza asupra organismului si dupa finalizarea acestora.

Citeste si:  Cele mai importante mituri ale sarcinii

Exercitiile Pilates, controlul respiratie!
Unul dintre secretele care sporesc eficienta exercitiilor si a antrenamentelor pilates este controlul respiratiei. Fiecare metoda, fiecare exercitiu este conectat cu o metoda specifica de respiratie. Inspirul corect, este secretul pentru oxigenare buna a organismului iar o oxigenare buna inseamna in fapt, transformarea caloriilor in energie, mai rapid. Deci prin respiratie corecta intregul organism functioneaza la intensitate maxima, muschii sunt antrenati sa elibereze acele substante toxice care afecteaza in mod negativ starea de sanatate. Invatarea tehnicilor de respiratie sunt primul pas catre initierea in tainele Pilates, insa reprezinta si un pas inainte catre o viata sanatoasa, satisfacatoare, echilibrata.

Exercitiile Pilates, relaxare corporala pentru atingerwa unui nivel mental superior
Tehnicile Pilates imbina armonia fizica cu cea mentala. Deci un alt pas ce trebuie indeplinit este de a experimenta acea relaxare care sa iti permita sa realizezi exercitiile specifice. Relaxarea fizica totala este cheia catre descoperirea si mentinerea armoniei psihice. Chiar daca antrenamentele implica activitate din partea intregului trup, finalul antrenamentelor vine cu eliminarea a stresului fizic si psihic. Aceast aspect este unul care poate ajuta si la ajustarea cu noul statut de mamica, nu doar la mentinerea starii de sanatate, exercitiile Pilates sunt in fapt o metoda confortabila de a face fata numeroselor provocari ce apar in viata, odata cu venirea pe lume a bebelusului.

Exercitii Pilates – concentrare deplina
Tehnicile Pilates sunt create pentru a face creierul sa functioneze la capacitate maxima. Fiecare comanda a corpului trebuie trimisa de creier. Repetitia exercitiilor din timpul  antrenamentului reprezinta o forma de dezvoltare si imbunatatire a puterii de concentrare, iar acest aspect este observat, in timp, viata de zi  cu zi. Prin anticiparea naturala a evenimentelor, situatiilor si miscarilor calitatea vietii este imbunatatita!

Citeste si:  Cum te face maternitatea mai desteapta si mai implinita?

Exercitii Pilates, eficienta si control
Tehnicile Pilates nu doar ca imbunatatesc starea de sanatate fizica si aspectul exterior, ci au influenta deosebita asupra controlului. Experimentarea miscarilor pilates inseamna control, inseamna putere, inseamna determinare. Aceste caractersitici ajuta la dezvoltare personala, mentinerea echilibrului si cel mai este ce permit ajustarea confortabila cu rolul de mama.

Exercitiile Pilates – fluiditate si gratie desavarsita
Fluiditatea este o caracteristica a antrenamentelor Pilates. Toate miscarile curg cu lin si ofera o fata aparte miscarilor ce spresc gratia. Antrenamentele Pilates sunt extrem de bine gandite, au inceput bine defintit si final precis, sunt usor realizate datorita pasilor logici, chiar de novicele in aceasta arta. Fiecare final de exercitiu este punctul de plecare catre urmatorul, astfel incat intregul antrenament este unul intuitiv, confortabil de realizat de  la inceput pana la sfarsit.

Exercitii Pilates – efecte deosebite in interior si exterior
Principiile Pilates sunt gandite pentru realizarea unor antrenamente complexe care se vad in interior, dar si in exterior. Efectele acestora de observa in scurt timp in primul rand, asupra aspectului fizic: musculatura tonifiata si imbunatatirea controlului asupra miscariilor fizice. Rezultatele antrenamentelor  sunt vizibile in comportament: esti mai calma, mai relaxata te ajustezi la statutul de mama si reusesti sa zambesti si dupa o noapte de colici!

In concluzie, daca doresti sa te bucuri se aspectul fizic cu care erai obisnuita inainte de a deveni mamica, sa beneficiezi stare mentala pozitiva, de control si relaxare, antrenamentele de Pilates sunt solutia potrivita.

answear.ro
Articolul precedentPrimul an de gradinita, cum il ajuti pe cel mic sa faca fata colectivitatii
Articolul următorDiete de succes – mananca ce-ti place fara a exagera

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau