Indiferent de vârstă, la un moment dat tot ajungem să fim singuri. Fie că am simţit singurătatea în urma unei relaţii, în urma unei căsnicii sau în urma căsătoriei copiilor noştri, cu siguranţă nu i-am putut face uşor faţă. Poate nici acum nu reuşiţi.

Specialiştii afirmă faptul că 60% din persoanele care ies la pensie şi au copii care s-au aşezat la casele lor suferă de singurătate. La început este singurătatea de cuplu, în care cei doi se plâng şi se alină unul pe celalălalt, iar apoi, inevitabila singurătate în unul atunci când unul dintre parteneri pleacă dintre noi.

De aceea aceştia recomandă anumite modalităţi prin care să omorâţi timpul în fiecare zi.

Aşadar, pentru cei tineri, specialiştii recomandă ieşitul în oraş, vizionarea de filme şi chiar statul de vorbă cu părinţii care cu siguranţă vă vor ridica moralul. Cumpăraţi-vă un animal de companie de care să aveţi grijă şi socializaţi mai mult. Este imposibil să nu dai de diverse persoane, pe care cu siguranţă le vei putea alege după bunul plac.

Citeste si:  Cum să înlături chimicalele de pe fructe şi legume

Pentru părinţii ai căror copii s-au aşezat la casa lor, încercaţi să ieşiţi împreună la cumpărături, ori să vă plimbaţi prin parc. De asemenea un animal de companie ar fi ideal pentru să vă însoţească atunci când ieşiţi să luaţi aer. Este bine să menţineţi şi relaţiile cu prietenii dumneavoastră şi, bineînţeles, să profitaţi de după-amiezile în care mergeţi să vă vizitaţi copiii. Până la urmă este o simplă singurătate fizică, pentru că locuinţa a devenit mult mai pustie. De la un număr mare de persoane şi mâncare gătită pe măsură, ajungeţi să simţiţi liniştea şi ticăitul ceasului, iar porţiile preparate le veţi reduce considerabil. Sau faceţi pachet şi mergeţi la copii. Cu siguranţă vor savura prăjitura preferată pe care le-o făceaţi atunci când erau acasă cu dumneavoastră.

Citeste si:  Ce este un suprimant al apetitului?

Dacă aţi rămas singur, chiar şi fără partener. Este bine să ieşiţi în parc, să vă scoateţi vechea prietenă la o plimbare. Vă mai aşezaţi cu ceilalţi oameni şi îi urmăriţi cum joacă şah sau table. De asemenea, porumbeii din parc s-ar bucura dacă le-aţi arunca nişte seminţe sau chiar coajă de pâine. Plimbaţi-vă cu mijloacele de transport în comun şi mergeţi în locuri în care poate nu aţi avut timp să mergeţi când trebuia sau în locuri care vă trezesc amintiri plăcute. Îngrijiţi un câine de talie mică sau o pisică, ori un papagal. Cu siguranţă vor fi încantaţi să stea lângă dumneavoastră atunci când vă uitaţi la emisiunea preferată.

Articolul precedentEşti prea în vârstă pentru costumul de baie în două piese?
Articolul următorEfectul Facebook şi cum ne influenţează acesta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau