Ingrediente:
– ardei
– ceapa
– ulei
– apa ( sau zeama de carne )
– 3 – 4 catei de usturoi
– 1 – 2 lingurite pasta de tomate
– sare
– o legatura patrunjel verde
Preparare:
Se spala ardeii, se scot cotoarele si semintele si se taie in bucati mici.
Se curata ceapa, se spala si se toaca marunt. Se pune ulei intr-o cratita si se aseaza pe foc. In uleiul incins, se pune ceapa tocata, se lasa sa se rumeneasca, apoi se adauga ardeii, usturoiul taiat marunt, apa sau zeama de carne si se lasa sa fiarba inabusit pe foc mic, pana cand se inmoaie ardeii.
Separat, se dilueaza pasta de tomate cu apa, sau zeama de carne, se sareaza si se adauga peste ardeiul din cratita.
Se amesteca bine, se lasa sa fiarba in continuare pana scade din lichid, dupa care se adauga patrunjelul verde tocat.
Se servesc calzi.