Molnupiravir, tratament cu administrare orala pentru COVID-19

Tratament oral pentru COVID-19, molnupiravir

Antiviralele cu administrare orala, usor de distribuit, sunt necesare urgent pentru tratarea bolii coronavirus (COVID-19), pentru prevenirea progresiei catre boli severe si pentru a bloca transmiterea sindromului acut SARS-CoV-2. Raportul acesta este al unui studiu de faza a 2-a care evalueaza siguranta, tolerabilitatea si eficacitatea antivirala a molnupiravirului in tratamentul COVID-19.

Participantii eligibili includ pacienti cu infectie cu SARS-CoV-2 confirmata si debutul simptomelor in termen de 7 zile. Participantii au fost randomizati 1:1 cu pana la 200 mg molnupiravir sau placebo sau 3:1 cu molnupiravir, 400mg sau 800 mg sau placebo, de doua ori pe zi timp de 5 zile. Activitatea a fost evaluata ca timp pana la 3 niveluri nedetectabile de ARN viral prin reactie in lant cu transcriptaza inversa polimeraza si pana la eliminarea izolarii virusului infectios din tampoane nazofaringiene.

Citeste si:  De ce vaccinul COVID-19 provoaca o durere in brat?

Rezultatului studiului cu molnupiravir
Din 202 participanti tratati, izolarea virusului a fost semnificativ mai mica la participantii care au primit 800 mg molnupiravir (1.9%) fata de placebo (16.7%) in ziua 3. In ziua 5, virusul nu a fost izolat la niciun participant care a primit 400 sau 800 mg molnupiravir, comparativ cu 11.1% dintre cei care au primit placebo. Timpul pana la eliminarea ARN-ului viral a fost scazut si o proportie mai mare a obtinut clearance-ul global la participantii carora li s-au administrat 800 mg molnupiravir versus placebo. Molnupiravirul a fot in general bine tolerat, cu un numar similar de evenimente adverse in toate grupurile.

Concluzia testelor cu molnupiravir
Molnupiravir este primul antiviral oral, cu actiune directa, dovedit a fi xtrem de eficient in reducerea virusului infectios SARS-CoV-2 nazofaringian si a ARN-ului viral si are un nivel de siguranta si tolerabilitate favorabil.

Citeste si:  De ce ne amortesc mainile cand dormim si cum sa oprim asta?!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau