Antiviralele cu administrare orala, usor de distribuit, sunt necesare urgent pentru tratarea bolii coronavirus (COVID-19), pentru prevenirea progresiei catre boli severe si pentru a bloca transmiterea sindromului acut SARS-CoV-2. Raportul acesta este al unui studiu de faza a 2-a care evalueaza siguranta, tolerabilitatea si eficacitatea antivirala a molnupiravirului in tratamentul COVID-19.

Participantii eligibili includ pacienti cu infectie cu SARS-CoV-2 confirmata si debutul simptomelor in termen de 7 zile. Participantii au fost randomizati 1:1 cu pana la 200 mg molnupiravir sau placebo sau 3:1 cu molnupiravir, 400mg sau 800 mg sau placebo, de doua ori pe zi timp de 5 zile. Activitatea a fost evaluata ca timp pana la 3 niveluri nedetectabile de ARN viral prin reactie in lant cu transcriptaza inversa polimeraza si pana la eliminarea izolarii virusului infectios din tampoane nazofaringiene.

Citeste si:  Vaccinul AsraZeneca - chiar merita?

Rezultatului studiului cu molnupiravir
Din 202 participanti tratati, izolarea virusului a fost semnificativ mai mica la participantii care au primit 800 mg molnupiravir (1.9%) fata de placebo (16.7%) in ziua 3. In ziua 5, virusul nu a fost izolat la niciun participant care a primit 400 sau 800 mg molnupiravir, comparativ cu 11.1% dintre cei care au primit placebo. Timpul pana la eliminarea ARN-ului viral a fost scazut si o proportie mai mare a obtinut clearance-ul global la participantii carora li s-au administrat 800 mg molnupiravir versus placebo. Molnupiravirul a fot in general bine tolerat, cu un numar similar de evenimente adverse in toate grupurile.

Concluzia testelor cu molnupiravir
Molnupiravir este primul antiviral oral, cu actiune directa, dovedit a fi xtrem de eficient in reducerea virusului infectios SARS-CoV-2 nazofaringian si a ARN-ului viral si are un nivel de siguranta si tolerabilitate favorabil.

Citeste si:  Cum sa iti imbunatatesti sanatatea cu ajutorul uleiului de cocos

 

Articolul precedentEste apa minerala carbogazoasa daunatoare corpului tau? Ce spun expertii…
Articolul următorDe ce nu este bine sa iti faci dus, seara, inainte de culcare

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau