Ingrediente:

– 1 kg carne de iepure
– 2 morcovi
– 1 radacina patrunjel
– 1 radacina pastarnac
– 1/2 telina mica
– 2 cepe potrivite
– 100 g smantana
– 100 ml vin rosu
– sare
– apa

Preparare:

Sangele strans de la iepure se pune intr-o craticioara impreuna cu vinul amestecandu-se bine. Se pune craticioara pe foc si se lasa pana se incalzeste, dizolvandu-se in acest fel vasele de sange. Se strecoara printr-o strecuratoare cu un tifon deasupra in alt vas.
Se taie carnea, se sterge bine cu un prosop curat si se pune la fiert intr-o oala. Pentru ciorba se recomanda capul de iepure si partea din fata a corpului cu picioare. Cand incepe sa clocoteasca se curata de spuma.
Separat, se curata zarzavatul, se spala si se da prin razatoarea mare. Se curata ceapa, se spala si se taie solzi de peste. Zarzavatul impreuna cu ceapa taiata se adauga in oala cu carne. Se adauga sare dupa gust si se continua fierberea pana se inmoaie carnea. Cand carnea este fiarta, se adauga sangele cu vinul si se mai lasa cateva clocote.
Se ia ciorba de pe foc si se adauga smantana.
Se serveste calda.

Citeste si:  Trufe cu unt de arahide şi covrigei
Articolul precedentCum e să ai aparat dentar şi de ce e bine să-l porţi?
Articolul următorCum să arate un referat/proiect perfect

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau