Nu te simți vinovată că nu eșți o mamă perfectă

Desigur că toți părinții își doresc să fie cel mai bun exemplu pentru copiii lor însă perfecțiunea este imposibil de atins. Dacă ți-ai propus să fi o mamă perfectă poate ai pornit de la o premisă greșită. Să fi o mamă bună și înțelegătoare este un obiectiv mult mai ușor de atins.

Să fi mamă, sună sublim, însă este extrem de greu să iei în serios tot ceea ce presupune această expresie. Înseamnă nopți nedormite, răbdare enormă și să fi mereu deschisă la nou pentru copilul tău. Înseamnă să fi mereu acolo când are nevoie de tine și să te dedici întru totul activității de creștere și educare.
Atunci când aduci pe lume o viață de copil sufletul îți tresare de bucurie iar soarele strălucește pentru tine mai frumos că niciodată. Este un sentiment greu de descris, o fericire uriașă care îți cuprinde toate simțurile. Este momentul când spui: vreau să fiu o mama perfectă pentru copilul meu.

Citeste si:  Dovlecei umpluți cu carne - o mâncare pe cinste

Primele zile sunt parcă un test de acomodare însă abia apoi începi să conștientizezi ce înseamnă de fapt să fi mamă. Atunci când copiii sunt mici și îi vezi cum se lipesc de tine, cum te privesc în ochi și îți spun te iubesc simți că te topești de fericire. Iar când mai cresc puțin și devin mai năzdrăvani te confrunți cu tot felul de probleme și înțelegi că nu poți fi o mamă perfectă. Vrei să îl ajuți mereu să îl îndrumi corect și de aceea trebuie să îl mai și cerți sau să îl pedepsești uneori, însă s-ar putea ca după aceea să te cuprindă un sentiment de vinovăție.
Poate te gândești că e doar un suflet de copil și nu merită să fie pedepsit. Chiar dacă te cuprind aceste sentimente pentru moment, să ști că nu e deloc greșit ce ai făcut. Copiii au nevoie și de astfel de critici pentru a înțelege ce e bine și ce e rău. Important este să îi explici de fiecare dată de ce a fost pedepsit pentru 2 ore să stea singur în camera lui sau de ce a fost certat atunci când nu a vrut să îi dea jucăria fratelui sau.

Citeste si:  Alimente la indemana, pentru buna functionare a creierului copilului tau

În acest fel el va înțelege că există anumite reguli demne de urmat și că nu totul se rezumă la joacă. Părinții sunt cei care ajută copiii să se dezvolte frumos, pentru că de educația primită acasă depinde în mare parte parte viitorul lor. Când o să fie mari o să-ți mulțumească pentru ce ai făcut pentru ei și ce poate fi mai frumos decât să primești un asemenea dar chiar de la propriul tău copil?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau