Stiati ca exista un inlocuitor al zaharului obisnuit care poate sa fie consumat dupa dorinta, fara a ne ingrasa, fara a ne distruge iremediabil dantura si fara a ne pricopsi cu niste boli grave, ce se pot solda inclusiv cu decesul?

Cred ca acesta este visul tuturor pofticiosilor de dulciuri din intreaga lume: sa existe un zahar care sa nu ne faca rau, ba chiar sa ne fortifice starea de sanatate.

Zaharul rafinat, indulcitorii artificiali, mierea contrafacuta ne otravesc lent, dar sigur

Cu totii cunoastem nocivitatea indulcitorilor artificiali si ca este mai bine sa ne ferim de orice produs care contine, de exemplu, aspartam, pentru ca riscam sa facem diabet, cancer. Asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca nu stopeaza tendinta de ingrasare, ba din contra chiar o poate accentua.

Probabil ca de aceea, dupa ce efervescenta creata in randul doritorilor de dulce de inventarea aspartamului s-a stins, acum multa lume s-a reintors la otrava alba traditionala: zaharul rafinat.

Nu va ganditi insa ca zaharul brun din trestie de zahar sau siropul de fructoza din porumb ar fi mai bune. Nici vorba. Ambele sunt otravuri alimentare de care este bine sa ne ferim.

Si atunci, o sa ma intrebati, ce e de facut?

Sa consumam cu totii miere de albine? Ar fi o varianta, nu zic nu, doar sa fie o miere de foarte buna calitate, dintr-o stupina serioasa, nu un produs din supermarket unde pe eticheta borcanului sa scrie (sau nu!) ca provine din alte zone ale lumii, precum China, Argentina sau Mexic care ne poate imbolnavi grav, pentru ca nu degeaba este importata la noi in tara cu pretul modic de doar un dolar/kg.

Citeste si:  5 carti pentru calatoria ta spirituala

Deci zahar alb sau brun nu, indulcitori artificiali nu, miere din magazinele de produse alimentare nu, atunci catre ce produs sa ne orientam daca ne dorim totusi ca sa nu renuntam la gustul dulce al alimentelor si bauturilor?

Green sugar, un zahar sanatos cu zero calorii

Eu am gasit de ceva vreme un inlocuitor natural foarte dulce, extrem de bun si sanatos: green sugar (zaharul verde).

Nu, nu va imaginati ca este de culoare verde, nicidecum. Arata exact ca zaharul obisnuit, doar ca este produs din… stevie!

Ce-i drept, nu din stevia pe care o cumparam cu totii din piata primavara, ci dintr-un soi special denumit: stevia rebaudiana.

Aceasta planta este cunoscuta din vechime de catre locuitorii din America de Sud, fiind utilizata atat in alimentatie, cat si in medicina traditionala, de catre samani.
Beneficiile zaharului verde pentru sanatatea noastra

Stevia dulce de care va povestesc are numeroase proprietati benefice pentru pastrarea starii de sanatate, dar si pentru tratamentul unor afectiuni grave (unele dintre ele fiind determinate chiar de catre consumul anterior excesiv de zahar rafinat!)

Astfel, stevia rebaudiana este o planta puternic antibacteriana, antiseptica, antimicrobiana, antiglicemica, antihipertensiva, antioxidanta.

Prin continutul sau important de vitamina A si C, fier, potasiu, sodiu, fosfor, calciu, zinc, mangan, seleniu, tanini, diverse principii amare, inclusiv un ulei volatil complex, ca sa nu mai amintesc de glucozide (ce nu sunt metabolizate in corpul nostru), dulcele din stevie reprezinta un adevarat zahar de aur verde.

Consumul de green sugar ne fereste de diabet, obezitate, boli de inima, carii dentare, chiar si de raceli si gripa.

Citeste si:  Alimente care lupta impotriva stresului

Mai mult decat atat, are proprietati diuretice, ajuta digestia si previne constipatia.

Iar toate aceste lucruri bune le face in timp ce noi ne satisfacem pofta de dulce dupa bunul plac!!!

Unde se gaseste green sugar?

Precum va imaginati, la magazinele fizice sau online de tip plafar.

Este un pic mai scumpa decat zaharul obinuit, dar merita achizitionata, deoarece este in acelasi timp un indulcitor redutabil, dar si un supliment alimentar foarte bun, fara efecte nocive.

De ce sa luam vitamine si minerale „din cutie”, de la farmacie, cand putem sa ne luam necesarul de asemenea substante direct din green sugar?

Experienta mea legata de zaharul din stevie

La inceput am fost reticenta, gandindu-ma ca un asemenea produs are un gust rau, care nu se compara cu ceea ce intelegeam eu in materie de zahar.

Nu a fost deloc asa!

Am cumparat initial de proba, de la Plafar, o cutie cu 25 de sticks-uri cu green sugar de pus in cafea. Unul este echivalentul unei lingurite de zahar rafinat clasic.

Surpriza mea a fost mare, cand am vazut ca nu exista nicio diferenta de gust sau aspect intre cele doua tipuri de indulcitori.

Am capatat curaj si am comandat mai apoi o cantitate mai mare (exista zahar din stevie sub diferite forme: lichida, sticks-uri, zahar cubic, zahar pudra etc.).

Acum toata familia mea consuma doar astfel de zahar.

Diferenta dupa doua luni este vizibila si se vede… pe cantar!

Va invit si pe voi sa il testati, daca nu ati facut-o pana acum. Chiar merita!

Articolul precedentUn mic truc care te va ajuta să adormi mult mai repede
Articolul următorPericolele ascunse ale bicarbonatului de sodiu

2 COMENTARII

  1. Nu e adevărat! O fi sanatos dar nu prea indulceste cafeaua si ii schimba si gustul. Am pus 4 pliculete si in loc sa o indulceasca parca e acra. Si are un gust total schimbat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau