Scăpaţi de acnee peste noapte cu aceste 4 tratamente naturale

1Tratamentul cu aburi

Aburii sunt o metodă grozavă pentru deschiderea porilor şi eliminarea bacteriilor, toxinelor şi a grăsimilor ce se pot acumula de-a lungul zilei pe piele. Tot ce ai de făcut este să încălzeşti apă, să o torni într-un vas şi să laşi aburii să acţioneze asupra tenului aproximativ zece minute. Clăteşte-te cu apă călduţă şi aplică un produs de hidratare fără ulei.

2Prospeţime mentolată

Pasta de dinţi este un tratament foarte eficient în vindecarea acneei şi va lăsa o senzaţie de răcorire şi revigorare după clătire. Singurul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere este să foloseşti pastă de dinţi, nu gel, fiindcă cel din urmă nu are aceleaşi efecte. Pur şi simplu aplică pasta de dinţi pe zonele afectate şi lasă să acţioneze timp de jumătate de oră, după care clăteşte cu apă caldă. Este de preferat să urmezi acest procedeu înainte de culcare pentru a obţine rezultate cât mai bune.

Citeste si:  Top 9 balsamuri de păr făcute în casă pentru un păr moale şi mătăsos

3Arborele de ceai

Uleiul de arbore de ceai are o mulţime de proprietăţi antibacteriene şi toate fac minuni în tratamentul contra acneei. Înlăturând bacteriile ce pot exista pe ten, reduci mult riscul de a face coşuri. Amestecă o lingură de gel de aloe vera cu câteva picături de ulei de arbore de ceai. Aplică acest amestec pe faţă şi lasă-l 20 de minute să îşi facă efectul. La fel de bine poţi să foloseşti doar uleiul de arbore de ceai, pe care îl aplici cu ajutorul unui bureţel demachiant pe zonele cu probleme, tot 20 de minute fiind necesare ca acesta să îşi facă efectul, după care clăteşte. Dacă însă ai tenul sensibil, ar fi de preferat să apelezi la alte soluţii.

Citeste si:  5 Trucuri care te vor ajuta sa ai o rutina eficienta de ingrijire a tenului

4Fă rost de nişte lămâie

Concentraţia mare de vitamina C care se găseşte în lămâi este responsabilă de efectele benefice împotriva acneei. Nu cumpăra suc de lămâie la sticlă, fiindcă are conservanţi, în schimb alocă 20-30 de secunde stoarcerii unei lămâi. Înmoaie un bureţel demachiant în sucul de lămâie şi aplică în zonele cu probleme. Poţi încerca şi varianta sucului de lămâie amestecat cu o linguriţă de scorţişoară, pe care să îl aplici înainte de culcare, lăsându-l să acţioneze peste noapte. Nici tratamentul cu zeamă de lămâie nu este recomandat celor cu tenul sensibil.

Articolul precedentScăpaţi de vergeturi cu ajutorul a 12 metode naturale
Articolul următor25 de alimente alcaline care vă vor vindecă trupul intoxicat cu acizi

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau