Ghimbirul este foarte eficient in cazul persoanelor care vor sa dea jos kilogramele in plus. Are un gust proaspat, placut si este foarte sanatos. Pentru ca are un efect revigorant, este recomandat sa se evite consumarea lui inainte de a merge la culcare. In timpul zilei poti bea doi litri de ceai de ghimbir.
Iata cateva sfaturi pentru a te bucura mai mult de beneficiile si gustul unei cani cu ceai de ghimbir:
Bea ceaiul cu 20-30 de minute inainte de masa, vei manca mai putin, procesul de arderi se accelereaza, iar digestia se va imbunatati.
Nu se recomanda consumul unei cantitati mai mari de 2 litri de ceai de ghimbir pe zi. Nu se mai consuma ceai de ghimbir cu 3-4 ore inainte de culcare.
Strecoara ceaiul de ghimbir inainte de a il bea, va avea un gust mai placut.
Alege radacina proaspata de ghimbir pentru ceai. Nu este nici scump si nici nu trebuie sa pui o cantitate mare de ghimbir pentru a obtine un ceai concentrat.
Ceaiul de ghimbir nu este recomandat persoanelor care au probleme cu stomacul, femeilor insarcinate si celor care alapteaza.
Ceai de slabit cu ghimbir
Daca vrei sa slabesti cateva kilograme intr-o luna, bea acest ceai cu ghimbir, deoarece este cel mai potrivit.
Ingrediente:
3 linguri de ghimbir tocat marunt
2 linguri de menta tocata
1 lingurita de piper macinat
2 linguri de miere
4 lingurite de zeama de lamaie
1.5 litri de apa
Preparare: Se fierb 1.5 litri de apa, se adauga ghimbirul si menta si se mai lasa la fiert 15 minute. Dupa ce se ia de pe foc, se lasa la racit si se adauga piperul, mierea si lamaia.
Acest ceai de slabit cu ghimbir se bea caldut.
Ceai de slabit cu ghimbir si usturoi
Ingrediente:
2 litri de apa
O radacina de ghimbir de cam 4 centimetri
2 catei de usturoi
Preparare: Se pun cei doi litri de apa la fiert. Intre timp se curata ghimbirul si se toaca marut. Usturoiul se taie si el in felii subtiri, sau se da pe razatoarea mare. Ghimbirul si usturoiul se pun in apa care fierbe si se ia oala de pe foc, lasandu-se acoperita. Se bea cate o cana la cateva ore.
Ceai de slabit cu ghimbir si portocala
Ingrediente:
1 lingura de frunze de menta tocate
O radacina de ghimbir de cam 2 cm
Un praf de cardamom
100ml zeama de lamaie
2 linguri de miere
70 ml de suc de portocale (proaspat)
1.5 litri de apa
Preparare: Se pun in blender menta, cardamomul si ghimbirul. Apa fiarta se toarna peste amestecul cu ghimbir si se lasa 30 de minute sa se raceasca. Se strecoara si se adauga zeama de portocala si cea de lamaie, iar la final mierea.