Advertismentanswear.ro

Suprimarea apetitului sau a poftei de mâncare se face prin medicamente care acționează asupra creierului pentru a-l păcăli să creadă că nu îi este foame. Acestea acționează în primul rând asupra transmițătorilor neurochimici ai sistemului nervos central pentru a reduce pofta de mâncare și foamea. Suprimarea apetitului prin această metodă eficientă poate fi utilizată în plus pe lângă de o dietă sănătoasă și o activitate fizică intensă, pentru a obine și menține o pierdere semnificativă în greutate.

În timp ce unele dintre acestea sunt destinate utilizării pe termen scurt, altele sunt menite să fie utilizate pe termen lung. În plus față de medicamentele eliberate pe bază de rețetă, există suplimente naturale care sunt eliberate fără prescripție medicală care ajută la suprimarea poftei de mâncare și te ajută să pierzi în greutate.

Ce înseamnă suprimant al apețiului?

Pe scurt, termenul „suprimant al poftei de mâncare” se referă la un medicament eliberat pe bază de rețeta care te ajută să nu mai simți foame, astfel încât să mănânci mai puțin și să pierzi în greutate. Dar termenul este folosit și de unii producători de suplimente naturale pe bază de plante și pentru a descrie produse naturale pe bază de plante, eliberate fără prescripție emdicală, care au scopul de a reduce pofta de mâncare.

Este posibil să vezi suprimante ale poftei de mâncare prin reviste sau diferite reclame. Deși suprimarea poftei de mâncare ajută unele persoane să piardă în greutate, este posibil să nu funcționeze la toți. Există unele motive pentru care oamenii se mențin sau iau în greutate, iar cantitatea de mâncare este doar un factor.

Cum funcționează un suprimant al poftei de mâncare?

Suprimantul apetitului funcționează în mai multe moduri. Unele te fac să nu mai simți foame sau să îți ofere sațietate, altele îngreunează absorbția grăsimilor din mâncare. Oricum, nici medicamentele prescrise, nici suprimantul poftei de mâncare natural, nu sunt înlocuitori pentru modificarea stilului de viață în așa fel încât să obțineți acea pierdere în greutate dorită.

Conform unei analize sistematice și clinice a consumului de medicamente pe termen lung pentru tratarea obezității, acestea au dus la o pierdere în greutate în medie mai mare decât placebo atunci când au fost combinate cu modificări ale stilului de viață.

Înainte de a începe administrarea suprimantelor poftei de mâncare discută cu medicul. Anumite medicamente pentru reducerea apetitului nu sunt recomandate la persoanele cu boli de inimă, tensiune artierială crescută sau necontrolată, glaucom, tulburări de alimentație sau hipertiroidism.

Efecte secundare și riscuri

Medicamentele pentru reducerea poftei de mâncare nu sunt lipsite de riscuri. Efectele secundare variază de la un medicament la altul și sunt adesea ușoare. Cu toate acestea, unele cazuri pot fi mai severe, așa că este important să discuți cu medicul tău dacă reacțiile adverse persistă.

Cele mai frecvente efecte secundare ale tratamentului medical pentru suprimarea senzatiei de foame sunt:

 • constipația;
 • tusea;
 • diareea;
 • amețeala;
 • gura uscată;
 • durerile de cap;
 • creșterea tensiunii arteriale;
 • creșterea ritmului cardiac;
 • insomnia/problemele de somn;
 • leziunile hepatice;
 • greața;
 • pulsul crescut.

Unele medicamente pot crește, de asemenea, riscul de apariție a gândurilor suicidale sau pot interacționa slab la cei cu depresie sau alte afecțiuni grave de sănătate mintală.

Medicamentele pentru suprimarea poftei de mâncare care se eliberează pe bază de rețetă

Există mai multe medicamente aprobate de FDA pentru pierderea în greutate. Multe dintre aceste medicamente pentru slăbit sunt din gama celor care suprimă poftă de mâncare și ajută la scăderea greutăți prin țintirea foamei. Aceste ajutoare pentru slăbire sunt disponibile numai pe bază de rețetă.

Citeste si:  7 alimente care de fapt te fac să îţi fie şi mai foame

Belviq

Belviq (Lorcaserină) controlează apetitul și metabolismul prin activarea receptorilor de serotonină care regează foamea. Astfel Belviq te ajută să te simți satul/ă după ce ai mâncat puțin.

Este disponil pe bază de rețeta persoanelor cu indice de masă corporală de 30 sau 27 și cu o afecțiune legată de greutate.

Contrave – tratamentul obezității

Contrave este o combinație de două medicamente: clorhidrat de naltrexonă și clorhidrat de bupropionă Acționează asupra sistemului nervos central pentru a reduce pofta de mâncare. Acesta este prescris împreună cu o dietă cu conținut scăzut de calorii și un program de exerciții fizice.

Fentermină – medicament anorexigen – tratamentul obezității severe

Cunoscută sub mai multe nume (inclusiv Adipex-P, Lomairă și Suprenza), fentermina este unul dintre cele mai vechi medicamente pentru pierderea în greutate. Efectele secundare ale fenterminei includ creșterea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac, insomnie și nervozitate.

Qsymia – medicament anti-obezitate

Qsymia (fentermină și topiramat) este o capsulă cu eliberare prelungită care suprimă poftă de mâncare și, prin extensie, reduce aportul alimentar. Dacă ai un ÎMC de peste 30 sau un indice de masă corporală de 27 sau peste, împreună cu o afecțiune legată de greutate, medicul tău îți poate prescrie acest produs. Medicamentul trebuie luat împreună cu modificări ale stilului de viață pentru pierderea susținută în greutate.

Saxenda  -suprimant al apetitului – tratament obezitate

Saxenda, soluţie injectabilă în stilou injector preumplut, este un medicament care ajută oamenii să se simtă sătui mai devreme, astfel încât să mănânce mai puțin și să piardă în greutate. Saxenda poate fi utilizat de persoanele cu obezitate (IMB de 30 sau mai mult) sau de persoanele care au un IMC de 27 sau mai mult și o afecțiune de greutate cum ar fi diabetul de tip 2, colesterolul crescut sau hipertensiune arterială.

Wegovy – tratament obezitate

Wegovy (Semaglutida) este o injecție pentru gestionarea controlului greutății, care a fost aprobată de FDĂ, făcută o dată pe săptămână. Semaglutida este un agonist al receptorului GLP-1, aprobat anterior pentru diabetul de tip 2, sub denumiria Ozempic (injecție) și Rybelsus (tablete orale).

Wegovy poate fi utilizat de către cei cu indice de masă corporală mai mare de 30(obezitate) sau mai mare de 27(exces de greutate) cu cel puțin o afecțiune legată de greutate, cum ar fi hipertensiunea arterială, diabetul zaharat de tip 2 și dislipidemia.

Suprimanți naturali ai poftei de mâncare

Unele produse sunt disponibile online în magazinele naturiste, farmacii și magazine cu vitamine care pretind a fi supresoare naturale ale apetitului. Fibrele, de exemplu, te ajută să te simți satul/ă mai mult timp după ce mănânci. Din acest motiv, unii producători de suplimente cu fibre îl numesc suprimant natural al apetitului.

Suplimentele nu sunt testate, revizuite sau aprobate pentru siguranță și eficacitatea lor. Dacă te gândești la un produs pe bază de plante pentru a reduce foamea, asigură-te că ai toate informațiile înainte de a-l cumpăra. Poate vrei să discuți cu medicul său cu farmacistul înainte de a cumpăra un astfel de suprimant al senzației de foame. Unele produse de slăbire sunt scmpe și s-ar putea să nu fie chiar atât de eficiente pe cât pretind ele.

Următoarele sunt unele dintre cele mai populare suprimatoare naturale ale apetitului.

Schinduf – suprimant natural al senzației de foame

Schinduful este o plantă mediteraneeană cu semințe care miros și au un gust asemănător cu siropul de arțar. Semințele și extractele măcinate sunt folosite la gătit, amestecuri de condimente, medicamente și produse cosmetice.

Citeste si:  Cinci motive pentru care nu te poţi concentra

Fibrele pot acționa ca un suprimant natural al poftei de mâncare prin prelungirea sațietății, semințele de schinduf fiind bogate în fibre. Un studiu din 2015 a constat că consumul de ceai de schinduf, în comparație cu un placebo, a dus la o senzație mai mare de sațietate la femeile care erau supraponderale.

Schinduful este considerat sigur în cantități care se găsesc de obicei în mâncare. Dacă este sigur și în cantități mari nu se știe. Există unele efecte secundare potențiale și anume: diaree, greață și simptome ale tractului intestinal. Schinduful poate provoca, de asemenea, reacții alergice la anumite persoane. În cazuri foarte rare, schinduful poate provoca amețeli și dureri de cap. Persoanele care îl iau singur sau în combinație cu alte plante medicinale au raportat unele cazuri de toxicitate hepatică.

Glucomanan

Extras din rădăcina plantei konjac, glucomananul este plin de fibre solubile. Se spune că ajută la creșterea sațietății și prelungește timpul necesar alimentelor de a părăsi stomacul. Mai multe studii clinice au evaluat glucomananul, dar efectele asupra pierderii în greutate au fost inconsecvente.

Luarea de glucomanan nu este lipsită de riscuri. Pe termen scurt, pare să aibă doar efecte secundare minore, cum ar fi eructarea, balonarea, scaunele moi, disconfortul abdominal, gazele, diareea și constipația. Cu toate acestea, nu se cunosc multe despre siguranța pe termen lung a glucomananului. La mijlocul anilor 1980, formele de tablete erau asociate cu obstrucția esofagiană.

Ceai verde și extract de ceai verde

Cofeina și catechinele sunt cele două componente active ale ceaiului verde asociate cu pierderea în greutate. Multe studii au încercat să testeze dacă ceaiul verde și componentele sale produc o reducere a greutății corporale, în special prin creșterea consumului de energie, oxidarea grăsimilor, scăderea absorbției grăsimilor și reducerea lipogenezei.

Studiile au concluzionat că ar putea exista un efect modest asupra pierderii în greutate, dar efectul ar fi mic și nu este relevant din punct de vedere clinic. Nu au existat studii care să investigheze în mod direct dacă ceaiul verde sau extractul de ceai verde funcționează ca inhibitori ai poftei de mâncare.

Deși nu au fost raportate efecte adverse ale consumului de ceai verde, există dovezi că extractul de ceai verde poate provoca leziuni hepatice, în special când este băut pe stomacul gol.

Garcinia Cambogia

Garcinia Cambogia este un pom fructifer găsit în Asia, Africa și insulele Polineziei. Coaja fructului copacului conține niveluri ridicate de acid hidroxicitric (HCA). Se crede că HCA suprimă aportul de alimente și reduce creșterea în greutate. Studiile pe șobolani au descoperit că acest lucru este adevărat, dovezile că gacinia cambogia funcționează la oameni sunt contradictorii. Dacă există un efect, acesta este relativ minor.

Garcia cambogia și HCA tind să aibă efecte secundare ușoare, inclusiv dureri de cap, greață, probleme gastro-intestinale și simptome ale tractului respirator superior. Cu toate acestea, siguranța sa pe termen lung nu este cunoscută.

Unii oameni care au luat suplimente care conțin garcinia cambogia au avut cazuri de toxicitate hepatică.

Tu ce ai incercat pana acum pentru suprimarea poftei de mancare? Ai o poveste de spus? Lasa-ne in comentarii un mesaj si noi te vom contacta pentru mai multe informatii.

answear.ro
Articolul precedentCe faci când trebuie să pleci dar copilul tău nu vrea? Iată 8 metode care te vor ajuta
Articolul următorO metodă antică japoneză promite să îți trateze corpul doar prin masaj

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau