Aceasta reteta de chipsuri nachos facute in casa, este foarte simpla si ai nevoie de doar 5 ingrediente. In aproximativ 30 de minute, o sa ai pe masa un bol cu chipsuri de porumb care asteapta sa fie savurate. Sunt perfecte atunci cand vrei ceva sarat de rontait. Sigur, este mai simplu sa le cumperi, insa de cele mai multe ori, chipsurile sunt pline de ulei, arome artificiale si sare.
Chipsuri nachos facute in casa:
Ingrediente: 250 grame de faina de porumb, 100 de grame de faina de grau, 2 lingurite de sare (sau fara, dupa preferinte), apa, condimente in functie de preferinte.
Preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 200 de grade. Intre timp, se amesteca toate ingredientele intr-un bol. Apa se adauga in functie de faina, deoarece unele necesita mai multa sau mai putina apa. Se pune cate putina apa, pana cand rezulta o coca bine legata.
Coca se lasa 10 minute sa stea. Dupa cele 10 minute, se ia cate o bucata din coca, de dimensiunea unei mandarine si se pune pe o hartie de copt de aproximativ 30 de cm lungime.
Deasupra se pune o alta hartie de copt si se intinde coca foarte, foarte subtire. Decupeaza coca in forma de triunghiuri, mai mici sau mai mari, dupa cum preferi, eu le-am taiat si dreptunghiulare. Ca sa iasa chipsurile crocante este ideal sa fie cat mai subtiri.
Daca nu le poti dezlipi direct cu mana, te poti ajuta de un cutit. Baga usor cutitul pe sub coca si desprinde-o cu grija.
Chipsurile nachos se pun in tava acoperita cu hartie de copt si se baga la cuptor pana cand se rumenesc. La cuptorul meu, care este unul clasic, sunt gata in aproximativ 10-15 minute ( nu stiu la cele electrice cat va dura, insa dupa o prima tura, iti vei da seama). La jumatatea timpului se intorc pe partea cealalta. Daca doresti, inainte cu cateva minute de a le scoate, poti rade putina branza sau cascaval peste ele.
Din aceasta cantitate de coca, mie mi-au rezultat doua tavi si jumatate de chipsuri. Am lasat intre chipsuri cam 1-2 cm distanta, ca sa se poata coace bine.
Am incercat de mai multe ori reteta, insa fara succes, chipsurile nu ieseau cum trebuia, fiindca nu le puteam intinde suficient si coca ramanea putin cruda, iar daca le lasam mai mult se ardeau pe margini prea tare. In momentul in care am intins coca intre foi de hartie de copt, au iesit perfecte, deoarece hartia absoarbe umezeala din coca, plus ca se desprind usor.
Eu nu am gasit in magazin faina de porumb si nici nu am rasnita acasa, asa ca am folosit un malai foarte fin si tot au iesit foarte bune. Sunt satioase, gustoase si crocante. Pana acum le-am condimentat cu: piper, boia afumata, sau am ras putina branza pe deasupra.
Poti face daca vrei si diverse sosuri pentru ele si incearca sa le eviti pe cele din comert care contin foarte multi coloranti, conservanti si arome artificiale.
Daca esti din Bucuresti, am gasit la Bebetei faina de porumb. Am cautat mult timp si de curand am dat de ea. Ma incanta reteta ta si o sa incerc azi sa fac. Sunt cam antitalent…sper sa imi iasa.
Foarte proasta rețeta . Mălaiul trebuie folosit fiert, ca o mămăliga subțire cu care se face aluatul . Da, am făcut cu el uscat și am obținut niște furaje de spart cu ciocanul. In plus, mălaiul crud de Închide la culoare in cuptor
Reteta este foarte proasta, timpul de preparare este de patru ori mai mare fata de ce e specificat.
Nu recomand!!!
Hey, Grigore, spune-ne noua, tuturor, cum putem remedia situatia. Adica repara unde am gresit noi. In afara de timpul de preparare ce mai este „prost”?