Când vine vorba de o sănătate bună şi prevenţia bolilor, automat vine vorba şi de antioxidanţi. Aceste substanţe puternice vin în principal din alimentele naturale, cum ar fi fructele, legumele şi condimentele. Alimentele antioxidante sunt foarte benefice pentru corpul uman şi dacă ele nu sunt consumate în cantităţi suficiente, pot apărea boli grave.
Aceşti puternici antioxidanţi pot întări sistemul imunitar, pot trata infecţiile cu bacterii, infarctul, problemele cu ochii, combat pierderea memoriei şi chiar şi schimbările bruşte de dispoziţie. Sunt multe medicamente disponibile care conţin antioxidanţi, însă este mai bine să îi iei din alimentele naturale proaspete.
Alimentele super antioxidante pentru piele
Fructele de pădure: Un studiu a arătat că alimentele care conţin cantităţi mari de diverşi antioxidanţi, sunt benefice în prevenirea şi vindecarea multor boli. Au fost testate multe fructe, de la mere la struguri şi s-a descoperit că întreaga familie a fructelor de pădure, printre care căpşunele, afinele, zmeura, murele şi merişoarele sunt bogate în vitamina C, un puternic antioxidant. O cană cu fructe de pădure micuţe şi gustoase poate conferi doza zilnică recomandată de antioxidanţi care îţi vor menţine inima sănătoasă.
Roşiile: Roşiile, indiferent că sunt consumate sub formă de ketchup, sos, sau proaspete în salată, conţin un foarte puternic antioxidant numit licopenă, care poate ucide multe tipuri de celule canceroase, în special cele de cancer de prostată. Şi de asemenea previne infarctul şi accidentul vascular.
Nucile: Aceste micuţe nuci cu formă de creier, nu conţin colesterol şi sunt pline de antioxidanţi ce ajută sănătatea creierului şi memoria.
Usturoiul: Usturoiul este utilizat pentru a da aromă multor feluri de mâncare şi pentru detoxifiere, cât şi pentru tratarea bolilor infecţioase. De asemenea el impulsionează metabolismul şi porneşte procesul de pierdere în greutate. Te-ai întrebat vreodată de ce usturoiul are atâtea beneficii? Deoarece este plin de vitamina A, C şi minerale esenţiale combinate cu antioxidanţi, pentru şi mai multe beneficii.
Scorţişoara: Acest condiment este disponibil în aproape toată lumea şi aduce multe beneficii pentru funcţionarea corectă a corpului uman. Reduce nivelul colesterolului rău şi îl echilibrează pe cel al colesterolului bun. Scade nivelul zahărului din sânge şi descompune celulele grase. Scorţişoara este atât de benefică, deoarece este supraîncărcată cu antioxidanţi şi vitamine.