Cu siguranţă, ai observat pe la petreceri sau pe la diferite întâlniri cu prietenii, cum anumite persoane din anturajul tău se fac foarte bine remarcate şi ies imediat în evidenţă prin calităţile lor – mai mult de atât, binele li se întoarce imediat de parcă ar avea cel mai mare noroc din lume. Ei bine, acesta nu este un secret. Făcându-ţi tot felul de cunoştinţe, pune în aplicare cele mai bune intenţii de-ale tale cu mult entuziasm.
Ca să te distrezi, trebuie să fii distractivă. Evident, uneori chiar nu suntem în dispoziţie pentru a fi sociabili, dar trebuie să înveţi cum să ascunzi acest detaliu. Un studiu ştiinţific demonstrează că atunci când afişezi un zâmbet, vei fi tentată de dorinţa de a zâmbi cu adevărat – şi apropo de aceasta, ştim bine că râsul, ca şi plânsul, este contagios, aşa că fă-o!
În cazul în care un eveniment îţi dă de furcă, sentimental vorbind, întrerupe realitatea pentru puţin timp şi lasă mintea să-ţi zboare la gânduri fericite precum ziua în care te-ai căsătorit, o întâmplare din copilărie sau gândeşte-te cât de bine arăţi sau cât de bine îţi stă cu noii jeanşi. Funcţionează, prin urmare nu ai decât să te concentrezi pe ce ai de făcut!
Atunci când te afli la o petrecere unde nu cunoşti mai pe nimeni, şi te încearcă un sentiment de ruşine sau stânjeneală, păşeşte cu încredere pe uşă gândindu-te ce timp plăcut vei avea şi cum te vei distra, şi chiar aşa se va întâmpla. Pune ochii pe cineva şi începe o conversaţie prin a te prezenta mai înâi, ceva de genul – Bună, mă numesc X, cum te simţi în această seară sau cum ţi se pare petrecerea?. Aminteşte-ţi de asemeni, că cel mai probabil nu eşti singura din încăpere care se confruntă cu această situaţie.
O mini competiţie este un mod grozav de a pune bazele unei prieteni. Indiferent dacă e vorba de jocuri precum Scrabble, darts, biliard, aceasta este o ocazie de a începe o conversaţie şi de a-ţi face prieteni.
Îţi doreşti să păstrezi legătura cu cei mai apropiaţi dintre prietenii tăi pe Facebook, dar nu vrei în acelaşi timp să te expui prietenilor din liceu sau celor cu care nu te ai prea bine? Creeză-ţi un cont unde să postezi poze cu animalul tău de companie sau un alt prieten imaginar din copilărie, iar în acest fel vor avea acces la tine si vei fi disponibilă numai pentru cei apropiaţi ţie.

Citeste si:  Tratament pentru ADHD la copii și adulți
Articolul precedentDe ce nu este bine sa iti faci dus, seara, inainte de culcare
Articolul următor7 secrete, ale femeilor indoneziene, pentru o imbatranire inceata. Frumusete fara batranete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau