Ingrediente:
– 100 g cepe rosii
– 700 g frunze de sfecla
– sare
– piper
– 3 linguri ulei
– 50 ml suc de sfecla rosie
– 4 fileuri de peste
– 2 lingurite suc de lamaie
– 2 linguri unt
– 1 praf de nucsoara
Preparare:
Se taie ceapa fasii. Se curata frunzele de sfecla si se taie coditele, frunzele se taie bucatele. Se toaca si coditele si se oparesc intr-o cantitate mare de apa cu sare 3-4 minute. Se scot, se trec prin jet de apa rece si se lasa sa se scurga. 100 g de codite se calesc intr-o lingurita de ulei incins; se toarna sucul de sfecla rosie. Se da intr-un clocot; se paseaza si se sareaza.
Se stropeste pestele cu 1 lingurita suc de lamaie si se lasa sa se patrunda aproximativ 3 minute. Se incinge restul de ulei intr-o tigaie gril. Se sterge pestele si se prajeste in ulei incins 2-3 minute pe fiecare parte. Se sareaza si se pipereaza.
Se incinge untul in a doua tigaie si se caleste ceapa; se adauga restul de codite si frunzele de sfecla, se calesc si se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si 1 lingurita suc de lamaie. Se repartizeaza pe farfurii garnitura de sfecla si deasupra se aseaza bucatile de peste; se orneaza cu piureul de sfecla rosie. Se presara eventual coaja de portocala si frunze proaspete de sfecla.