Ingrediente:
– 160 g faina
– 2 oua
– 200 ml lapte
– sare
– 500 ml frisca lichida neindulcita
– 20 g drojdie proaspata
– 4 linguri maioneza
– 400 g somon afumat
– patrunjel verde (perntru ornat)
Preparare:
Se prepara blinele : se separa ouale. Intr-un castron se pun galbenusurile, frisca lichida si laptele caldut. Se amesteca bine batand cu telul. In alt castron se amesteca faina cu drojdia si se face o gropita in mijloc. Se toarna in ra amestecul de galbenusuri si 5 g de sare. Se amesteca bine, se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca la temperatura camerei aproximativ o ora. Apoi se inglobeaza albusurile batute spuma. Din acest aluat se coc pe rand intr-un vas de teflon 12 clatite mici si groase.
Se aseaza pe fiecare clatita cate o felie de somon garnisita cu maioneza din belsug. Se orneaza cu patrunjel iar blinele se servesc pe un platou alaturi de un bol de maioneza.