Atunci când ne gândim la bucuria amețitoare a copilăriei sufletul parcă o ia razna și ne simțim pentru o clipă din nou copii. Acele amintiri frumoase care ne-au rămas în minte și în suflet sunt cele care ne-au marcat copilăria într-un mod aparte iar din când în când ne apar flash-uri care ne aduc o bucurie enormă.
Te întrebi care este secretul? Iată și răspunsul. Dacă ai avut o copilărie frumoasă iar părinții ți-au fost cei mai buni prieteni atunci cu siguranță amintirile rămân peste ani și ani chiar și în viața de adult.

Iar dacă ai devenit și tu părinte între timp încearcă să fi un exemplu pozitiv pentru copilul tău. Fi mereu aproape de el cu sufletul, cu gândul și învață-l că orice s-ar întâmplă în viață, părinții sunt cei care îi sunt mereu alături. Părinții sunt suportul spiritual și moral de care au nevoie cei mici pentru a fi șlefuiți așa cum trebuie. Fa diferite lucruri împreună cu cei mici și păstrează câteva secrete, pe care nimeni altcineva nu le poate afla. În acest fel, veți păstra mereu vii în suflet acele amintiri frumoase și vă veți bucura enorm peste ani și ani.

Citeste si:  Balonarea, bat-o vina. Iată cum o poți trata

Copiii sunt adevărate minuni pe pământ care ne aduc bucurii pe care nu le-am mai simțiți niciodată la asemenea intensitate. Totodată copiii au personalitatea lor și devine dificil câteodată să îi înțelegem.
Dacă te regăsești în acest context, înseamnă că ești și tu părinte și percepi această meserie ca fiind una extrem de dificilă. Într-adevăr este dificilă, însă nici o altă meserie din lume nu te învață atâtea lucruri și nu te pune în atâtea situații diferite pe care trebuie să le gestionezi cât mai bine posibil.

Este extrem de important să lași în urmă amintiri frumoase pentru ca cei mici să își amintească cu drag de tine chiar și după ce și-au format la rândul lor propria familie. Încearcă să îți pui amprenta în mod benefic și să îi susți mereu în ceea ce vor să facă chiar dacă își doresc cu totul altceva decât ți-ai fi putut imagina. Lasă copiii să aleagă pentru viitorul lor deoarece în caz contrar, riști să primești reproșuri peste ani. Sigur nu ai vrea să ști că tu ai fost obstacolul care i-a împiedicat să își îndeplinească visul mult dorit.

Citeste si:  Alimente care lupta impotriva febrei musculare

Acceptă faptul că pe măsură ce cresc, copiii devin adolescenți și se maturizează încet încet. Chiar dacă este greu trebuie să accepți că într-o bună zi își vor întinde aripile spre cer și își vor lua zborul. Iar dacă zborul lor este lin sau puțin obositor e zborul lor și au tot dreptul să își ia avânt pentru a-și duce visele la îndeplinire.

Articolul precedentTratament pentru par: 7 masti DIY pentru par care iti vor placea
Articolul următorÎnfrumusețează-ți viața cu petreceri minunate

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau