Faza lunii de miere este scurtă- însă atât, atât de dulce

Să slăbeşti, indiferent de cât de mult, nu este de glumit. De cele mai multe ori e nevoie de o refacere a stilului de viaţă, trebuie să înţelegi problemele ( cum ar fi mâncatul pe bază de stres), şi ritualurile zilnice. Şi când iei totul de la capăt cu speranţa că vei avea parte de cea mai sănătoasă viaţă de până atunci, lucrurile încep să o ia razna din punct de vedere emoţional.
S-ar putea să treci prin aceste stadii de mai multe ori. E ceva normal. Te poţi aştepta la o fluctuaţie între momentele de motivaţie şi cele în care vrei să renunţi la noul tău stil de viaţă. Depăşirea acestor obstacole înseamnă că te îndrepţi către îndeplinirea ţelurilor tale. Vei şti că le-ai atins atunci când vei ajunge să îţi iubeşti noul stil de viaţă.
Ţinând cont de acestea, iată cele cinci stadii ale pierderii în greutate, prin care oamenii trec adesea în drumul lor spre o formă fizică mai bună.

Luna de miere

Asta este faza motivaţională care te pune în mişcare. („Wow! 3 kilograme în doar două săptămâni”). Şi la fel ca şi luna de miere dintr-o relaţie, această fază a pierderii în greutate se numeşte aşa deoarece ţi-ai dori să dureze pentru totdeauna-dar de obicei nu se întâmplă asta. Eşti entuziasmată şi poate superîncântată şi gata de a face nişte schimbări. Studiile au arătat că persoanele care petrec cel mai mult în acest stadiu, slăbesc mai bine şi au un control mai bun al greutăţii, în timp.
Frustrarea

Citeste si:  Intermittent fasting nu te ajuta sa slabesti, arata studiile

După strălucirea lunii de miere, mult temuta plafonare începe să se instaleze. („Nu am mai slăbit nici cinci grame în două săptămâni şi apoi m-am îngrăşat!”). Asta este acea parte a jocului slăbirii, în care începi să recunoşti că planificarea unui proces de slăbire de succes ia timp şi poate fi chiar plictisitoare. Şi că te poate face să te simţi pierdută. Partea bună este că asta se întâmplă multor oameni care încearcă să ajungă să fie în formă. Este important să îţi regândeşti strategia şi să faci schimbări sustenabile care să rezulte într-o slăbire mai sănătoasă pe termen lung.

Acceptarea tentativei

Acest stadiu are loc atunci când încercarea de a slăbi începe să se simtă ca o realitate tentativă: te poţi vedea ajungând acolo, însă realizezi că va fi nevoie de timp şi de efort. Deşi asta este extrem de enervant, ţine minte că un ritm sănătos de slăbire presupune să dai jos între 500g şi un kilogram pe săptămână. Şi după cum probabil ai şi observat până acum, de obicei acest ritm poate fi şi mai lent de atât. Însă nu lăsa asta să îţi afecteze obiceiurile sănătoase săptămână după săptămână.

Citeste si:  Depresia postpartum poate persista pana la 3 ani dupa nastere

Ambivalenţa

Stadiul ambivalenţei de obicei apare după câteva luni, când începi să te gândeşti “Frate lupta asta cu kilogramele o să se întindă la nesfârşit”. Atunci începe motivaţia să dispară. Ca să rămâi în joc, stabileşte-ţi mici ţeluri zilnice sau săptămânale. Când reuşeşti să îndeplineşti mici lucruri, cum ar fi să bei cantitatea de apă pe care ţi-ai propus-o, sau să mergi la sală mai des de trei ori pe săptămână, vei fi mai hotărâtă să îţi menţii noul stil de viaţă. Nu lăsa cântarul să fie singura sursă de încurajare.

Teama de viitor

Unii oameni care văd că au dat jos un număr semnificativ de kilograme, se confruntă cu acest stadiu al slăbirii. Asta se întâmplă când realizezi că vei apărea în faţă lumii ca o nouă persoană. („O să fiu tot eu? Oare oamenilor le va plăcea ce văd?”). Asta de obicei se întâmplă celor care sunt obezi şi dau jos un număr semnificativ de kilograme. Ţine minte, faptul că ai slăbit nu te schimbă pe tine ca persoană. Deşi vei fi mai încrezătoare, mai energizată şi mai încântată de tine, tot tu eşti acolo în interior. Şi asta e un lucru grozav.

Articolul precedentPachet Hepatofit si Ceai Hepatocol
Articolul următorPulsin Pudra Proteica Din Soia Izolata Raw

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau