Încearcă aceste trucuri, pentru a transforma curăţatul ouălor într-o plăcere.
Curăţarea unui ou fiert este o pedeapsă pe care nu aş da-o nici măcar duşmanilor mei. Serios vorbesc. Cam aşa se petrec lucrurile de obicei: După ce dai cu oul de masă, coaja se crapă în aşa hal că ajungi să te enervezi la culme în timp ce încerci să iei fiecare bucăţică şi odată cu ea, se ia şi o grămadă din albuş. Aşa că într-un final te alegi cu un ou vai de capul lui, fără nici o formă şi probabil cu nervii făcuţi ţăndări şi cu sentimentul că tocmai ai pierdut bătălia.
Am stricat şi eu o grămadă de mic dejun-uri atunci când încercam să obţin ou(v)-aţii prezentând o farfurie aranjată frumos, într-un final fiind înfrântă de acest luptător vajnic. Însă nu îmi pot imagina viaţa fără aceste pacheţele perfect netede, ce conţin grăsimi sănătoase, proteine şi nutrienţi. Era timpul să găsesc o cale mai uşoară, aşa că am apelat la sfântul Internet. De acolo am învăţat un lucru important: Ouăle mai vechi sunt mai uşor de curăţat decât cele proaspete. Asta datorită faptului că ele au o celulă de aer între ou şi interiorul cojii, care creşte cu cât oul este depozitat mai mult timp. Pe măsură ce acea celulă de aer se măreşte, oul se micşorează, contractându-se şi mărind distanţa între el şi coajă.. În cele din urmă, asta face că oul să fie mai uşor de curăţat. Evită ouăle foarte proaspete şi vei avea mai multe şanse la o curăţare uşoară, din start.
După asta, am aflat patru şmecherii care promiteau o curăţare eficientă şi rapidă a oului fiert. Cât de bine funcţionează? Iată rezultatele experimentelor mele:
3Metoda răsucirii
Unele site-uri numesc această metodă de-a dreptul epică…Deci cum funcţionează? Fierbi ouăle aşa cum o faci în mod normal, le pui înapoi în câteva degete de apă rece şi apoi începi să faci o mişcare circulară cu recipientul astfel încât ouăle să se ciocnească între ele. Crăpăturile care apar, ar trebui să permită o curăţare uşoară. Metoda asta a fost un dezastru…În primul rând, dacă totuşi vrei să o încerci, ai grijă să foloseşti o oală înaltă, ori fă experimentul deasupra chiuvetei, sau vei stropi cu apă peste tot. A fost nevoie de ceva mişcări circulare viguroase până să reuşesc să crap toate ouăle şi când într-un final am reuşit, coaja nu se desprindea uşor şi mai toate arătau urat după ce am terminat operaţiunea. Avantaj: Ăsta a fost un exerciţiu splendid pentru braţe. Dacă ouăle fierte nu sunt pe placul tău, poţi încerca să le poşezi.
Metodele 1 si 4 par foarte eficiente, dar si metodele 2 si 3 sunt amuzante:))
Am inceput si eu sa ma ocup de bucatarit asa ca imi sunt d mare folos trucurile de genul.
Eu le stric de fiecare data cand le curata. Dar am incercat metoda cu borcanul si iese – pui oul intr-un borcan, pui capacul si agiti. Se crapa toata coaja si se curata foarte frumos.
dragut, invatam lucruri noi.pupp
treaba cu suflatul e chiar comica :)) dar prefer sa raman la faza cu paharul, am vazut ceva similar si la usturoi, dar fara apa in pahar.