Cum să îl ajuţi pe cel mic să poată dormi singur

Somnul alături de cel mic este un mod minunat de a crea o legătură specială, însă la un momentdat vei vrea să îl faci să doarmă în camera lui. Nu există nici o formulă magică pentru a pune capăt somnului alături de copil, însă în momentul în care te hotărăşti să faci asta, iată câteva sfaturi de la specialişti despre cum să procedezi.

Oferă-i încredere: Pregăteşte copilul în aşa fel încât să îi dai impresia că ceea ce se va întâmpla, este un lucru important în care şi el are ceva de spus. Întreabă-l ce fel de desene să aibă lenjeria de pat şi spune-i ce fel de cărţi urmează să îi citeşti înainte de culcare.

Citeste si:  Exercitii pe care le poti face impreuna cu copilul tau

Fă paşii treptat: Nu trebuie să îi impui copilului dintr-o dată să doarmă singur. Specialiştii sugerează să îl laşi întâi să doarmă pe un pat extensibil sau într-un pătuţ mai mic, lângă patul tău, atâta timp cât consideri tu. De asemenea poţi să îl laşi să îşi aleagă o jucărie preferată cu care să doarmă şi care să îi ţină de urât atunci când va dormi fără tine.

Fă-ţi un nou program: Încearcă să petreci în fiecare seară câte o jumătate de oră cu cel mic în timp ce stă în noul lui pat. Citeşte-i poveşti, sau pur şi simplu stai de vorbă cu el. Şi ţine minte că nu e nimic în neregulă dacă în timpul acestei perioade de schimbare, copilul va vrea să mai doarmă şi cu tine din când în când.

Citeste si:  Antrenamentele Pilates sau cum sa iti recapeti silueta dupa sarcina

Nu te descuraja, deoarece adaptarea la un lucru atât de important pentru cel mic, poate dura ceva vreme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau