Somnul alături de cel mic este un mod minunat de a crea o legătură specială, însă la un momentdat vei vrea să îl faci să doarmă în camera lui. Nu există nici o formulă magică pentru a pune capăt somnului alături de copil, însă în momentul în care te hotărăşti să faci asta, iată câteva sfaturi de la specialişti despre cum să procedezi.

Oferă-i încredere: Pregăteşte copilul în aşa fel încât să îi dai impresia că ceea ce se va întâmpla, este un lucru important în care şi el are ceva de spus. Întreabă-l ce fel de desene să aibă lenjeria de pat şi spune-i ce fel de cărţi urmează să îi citeşti înainte de culcare.

Citeste si:  Parentingul pozitiv

Fă paşii treptat: Nu trebuie să îi impui copilului dintr-o dată să doarmă singur. Specialiştii sugerează să îl laşi întâi să doarmă pe un pat extensibil sau într-un pătuţ mai mic, lângă patul tău, atâta timp cât consideri tu. De asemenea poţi să îl laşi să îşi aleagă o jucărie preferată cu care să doarmă şi care să îi ţină de urât atunci când va dormi fără tine.

Fă-ţi un nou program: Încearcă să petreci în fiecare seară câte o jumătate de oră cu cel mic în timp ce stă în noul lui pat. Citeşte-i poveşti, sau pur şi simplu stai de vorbă cu el. Şi ţine minte că nu e nimic în neregulă dacă în timpul acestei perioade de schimbare, copilul va vrea să mai doarmă şi cu tine din când în când.

Citeste si:  Cum sa slabesti usor dupa nastere

Nu te descuraja, deoarece adaptarea la un lucru atât de important pentru cel mic, poate dura ceva vreme.

Articolul precedentReţetă testată de mine: Asparagus cu usturoi la cuptor
Articolul următorCum să transformi pâinea veche în pâine proaspătă

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau