Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci popcorn în fiecare zi

Nu poți nega că floricelele de porumb nu sunt o gustare populară. Cu toate acestea, chiar dacă știi despre ele și îți plac, sunt câteva lucruri pe care nu le știi, mai ales atunci când vine vorba de popcorn și sănătate.
Îți voi spune în acest articol ce se poate întâmpla cu adevărat în mintea și corpul tău dacă mănânci popcorn în fiecare zi.

1. Scapi de constipație


Nu este doar o gustare preferată la film, poate fi și o gustare sănătoasă dar numai dacă nu îți îndeși floricelele pe gât cu sare. Adică dacă nu depășești măsura în ceea ce privește cantitatea și nivelul de sare. Un alt lucru interesant este faptul că popcorn-ul este plin de fibre. Poți mânca o porție de 3 cani de semințe de popcorn făcut la aer cald pentru a obține 3.5g de fibre și vei scăpa de constipație. Floricelele de porumb făcut la aer cald au mai puțin de 100 de calorii pe porție.

Citeste si:  4 lucruri care se vor întâmpla atunci când vei începe să bei 3 litri de apă in fiecare zi

Floricelele de la cinematograf sunt bogate în grăsimi și îți pot provoca constipație.

2. Te scapă de stres


Consumul de floricele de porumb nu lucrează doar la forma fizică a unei persoane ci contribuie și la starea mentală. Popcornul este un aliment bogat în carbohidrați și are un indice glicemic scăzut. Acest luctu poate duce la menținerea nivelurilor de serotonia și te poate ajuta să îți echilbrezi starea de spirit. Popcornul poate fi considerat un carbohidrat complex.

Dar atunci când adaugi sare, zahăr și ulei, toate beneficiile ce le aștepți de la floricelele de porumb dispar complet. Modul în care mănânci floricelele de porumb îți poate îmbunătăți starea de spirit. Psihologii recomandă să încerci să mănânci cu bețișoare pentru a obține cât mai multă satisfacție.

3. Este posibil să ai șanse mai mari să rămâi însărcinată


Până nu demult, această gustare avea doar 2 utilități celebre: o puteai mânca sau o aruncai în oamenii care vorbeau la cinematograf. Acum, o a treia funcție a devenit populară, deoarece floricelele de porumb lucrează și la creșterea șanselor de a concepe.

Citeste si:  Alimente pentru o minte mai înţeleaptă

Oamenii de știință sugerează că mâncatul de popcorn poate ajuta la creșterea capacității de a concepe la bărbați prin creșterea fluxului sângui. Are totul de-a face cu un nutrient numit arginină.

4. Sindromul premenstrual (SMP) se poate îmbunătăți


Uneori s-ar putea să simți că ai literalmente furnici în pantaloni când ai SMP. Chiar și cele mai mici lucruri devin iritante. Veste bună este că floricelele de porumb ar putea fi de fapt ceea ce va face să dispară aceste simptome enervante. Această gustare stimulează serotonină, hormonul fericirii. Popcornul oferă o explozie constantă de energie.

Tu cât de des consumi popcorn? Care este modul de preparat al floricelelor de porumb pe care îl preferi?

Ai niște oivestiri interesate care vrei să apară pe verzuliu.ro? Scrie-ne în comentariu și noi te vom contacta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau