Ingrediente:
– 1 kg carne de pasare
– 1 kg mazare
– 3 rosii ( sau 2 linguri de bulion )
– o ceapa de marime mijlocie
– 3 linguri de ulei
– sare
– apa
– o legatura de marar
Preparare:
Se curata carnea, se spala si se taie in bucati. Se curata ceapa, se spala si se taie in solzi de peste. Se pune uleiul si o ceasca de apa intr-o oala, se adauga ceapa si se lasa pe foc pana se inmoaie. Se adauga carnea dupa care se pune mazarea, curatata si spalata in prealabil, se completeaza cu apa si se pune sare dupa gust.
Se amesteca bine si se lasa oala pe foc pana ce mazarea si carnea au fiert. Se adauga mararul, rosiile ( bulionul ), se mai dau cateva clocote si cand a mai scazut din lichid, mancarea este gata. Se serveste calda, cu diverse salate de sezon.
Se poate pregati in timp scurt atunci cand se foloseste mazare conservata.