Stufat de miel

Ingrediente:

– 1 kg carne de miel
– 4 – 5 legaturi de usturoi verde crud
– 9 – 10 legaturi de ceapa verde
– 4 – 5 linguri de ulei
– o lingurita de bulion de ardei sau pasta de tomate
– sare
– apa sau zeama de carne

Preparare:

Se spala carnea, se taie in bucati potrivite si se pune la fiert, intr-o oala cu apa calda. Cand incepe sa fiarba se curata de spuma si se lasa pe foc pana se inmoaie.
Separat, se curata ceapa si usturoiul, se spala si se taie in bucati lungi de aproximativ 3 – 4 centimetri. Intr-o cratita se pune apa sau zeama de carne ( zeama in care a fiert carnea ) si se lasa pe foc sa fiarba. Cand clocoteste se adauga usturoiul si ceapa, se amesteca si se pune uleiul. Se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit.
Cand zarzavaturile s-au inmuiat, se adauga carnea, se pune bulionul sau pasta de tomate subtiata, se mai adauga zeama de carne sau apa cat sa acopere continutul, si sare dupa gust. Se amesteca bine si se baga cratita in cuptor unde se lasa sa fiarba la foc potrivit pana scade din lichid.
Daca sosul este subtire, se poate ingrosa adaugand o lingura de faina amestecata cu putin ulei. Stufatul este foarte gustos daca are grasime suficienta si daca este bine scazut.
Se serveste cald cu garnitura din salata verde sau cu salata de castraveti proaspeti.

Citeste si:  Miel cu verdeturi si cartofi noi

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau