beautiful long nails on a trendy texture background

Manichiura este foarte importantă pentru femei, însă, din cauza că unghiile lor sunt prea fragile, acestea apelează la tratamente costisitoare pentru unghii sau chiar la unghii false, neștiind că există foarte multe alimente care ajută unghiile să fie mai sănătoase.

Pe lângă faptul că există tratamente naturale pentru unghii, sunt anumite alimente care conțin vitamine și minerale, menite să ne facă unghiile mai rezistente, mai sănătoase și mai frumoase. Așadar, dacă și tu te străduiești să ai unghii lungi, dar acestea se rup după ce speli vasele sau ai alte activități, ar trebui să te gândești puțin la dieta ta de zi cu zi și să introduci alimente care să-ți ajute unghiile.

1.Migdale

Specialiștii recomandă să consumați un pumn de migdale în fiecare zi. Acestea conțin zinc și vitamina E, care ne întăresc unghiile și previn ruperea acestora. De aici puteți face legătura dintre consumul de migdale și tratamentele costisitoare, pe bază de ulei de migdale.

Citeste si:  Cum să faceți înțărcarea mai ușoară

2.Avocado

Avocado ajută și el la obținerea unor unghii sănătoase și mult mai rezistente, datorită elementelor nutritive pe care le conține. Grăsimea sănătoasă din avocado și acizii grași, care se regăsesc de altfel și în pește, vă vor întări unghiile.

3.Ouă

Ouăle conțin vitamina D și proteine care vă fac unghiile să nu se mai rupă atât de repede. Vitamina B7 sau biotina, cum i se mai spune, se regăsește în ou și crește grosimea unghiilor. Puteți consuma ouă fierte sau prăjite, în funcție de preferințe.

4.Roșiile și morcovul

Roșiile contribuie la producerea de colagen datorită vitaminei C. Colagenul este cel mai bun prieten al unghiilor, dar și al părului, după cum știați deja.

Citeste si:  Impactulu zincului asupra fertilitatii

Morcovul ajută și el la întărirea unghiilor pentru că oferă antioxidanții de care este nevoie pentru unghii puternice.

5. Bere

Cine ar fi crezut că berea, consumată din când în când, poate ajuta unghiile? S-a demonstrat că berea pe bază de grâu are siliciu, iar acesta nu întărește doar oasele, ci și unghiile.

6. Semințe de floarea soarelui

Semințele de floarea soarelui ajută la întărirea unghiilor pentru că, pe lângă faptul că au vitamina B6 și E, sunt o sursă de mangan și cupru, care contribuie foarte mult la obținerea unor unghii puternice.

Înainte de a achiziționa produse scumpe pentru unghii, sau de a face tratamente costisitoare, puteți încerca varianta bio, și să consumați frecvent aceste alimente. La final, vă readucem aminte că, pentru unghii sănătoase, trebuie să vă hidratați în mod corespunzător.

Articolul precedentAflă dacă ai o personalitate anxioasă
Articolul următorCum funcționează hipnoza

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau