Varza acra cu rata sau cu gasca

Ingrediente:

– 1 – 1,5 kg carne
– 2 verze de marime mijlocie
– 3 linguri de ulei
– 3 – 4 rosii mari ( sau o lingura de bulion )
– o lingurita bulion de ardei
– sare
– boabe de piper

Preparare:

Se curata carnea, se spala si taie in bucati, cand pasarea este mare. Daca este mai mica se poate pregati si intreaga.
Separat, se spala varza, se lasa la scurs, dupa care se taie in fasii subtiri. Se pune carnea intr-o cratita cu uleiul si cu 2 – 3 linguri de apa si se baga la cuptor unde se lasa pana se rumeneste. Se stropeste din cand in cand cu sucul din cratita. Cand carnea este gata, se scoate si se pune in alt vas.
In cratita cu sosul ramas de la friptura, se adauga varza, se mai pune putin ulei si 2 – 3 linguri de apa, se acopera cratita cu un capac, se baga la cuptor unde se lasa sa fiarba inabusit. Cand varza s-a inmuiat, se scoate cratita, se adauga carnea, rosiile curatate de coaja si seminte sau bulionul subtiat cu apa, boabele de piper si sare dupa gust.
Se amesteca bine, se baga din nou la cuptor unde se lasa pana se imbiba bine varza cu sucul de la rosii si pana scade din lichid.
Se serveste fierbinte, cu mamaliguta.

Citeste si:  Varza acra cu ciolan afumat

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau