Printre reţetele mele preferate se află şi aceasta, pe care o repet, mai ales când vine primăvara şi piaţa se umple de verdeţuri. Aceste clătite sunt minunate, săţioase şi uşor de făcut. De asemenea umplutura o poţi schimba după cum preferi. Nu conţin gluten, au puţini carbohidraţi, deci se potrivesc în diverse tipuri de diete. Făina de năut se poate prepara şi acasă, dacă ai un robot sau o râşniţă puternică şi spun asta deoarece sigur ştii că boabele de năut sunt foarte tari, de aceea un robot slab nu le va putea măcina.
Clătite din făină de năut cu ciuperci şi spanac
Un mic dejun vegan delicios, sănătos, fără gluten, cu puţini carbohidraţi şi cu multe proteine.
Timp preparare: 10 minute
Porţii 2
Ingrediente clătite din făină de năut:
• 160g făină de năut
• 240ml apă
• Un praf de sare şi piper
• 1 ceapă mică, tocată mărunt sau dată pe răzătoare
• 3 căţei de usturoi, mujdei
• 1 linguriţă de condimente după preferinţă
• Ulei de măsline
Ingrediente umplutură:
• Ulei de măsline
• 300g ciuperci tocate
• 2 mâini de spanac
• Sos de brânză din caju (sau alt tip de sos de brânză vegană)
• Apă
Preparare:
1. Într-un bol mediu, se amestecă făina de năut şi apa. Nu are nimic dacă este puţin subţire compoziţia.
2. Se amestecă şi restul ingredientelor şi se lasă la odihnit 10 minute.
3. Între timp se pune tigaia la încins, unsă cu puţin ulei
4. Se pune un polonic din aluat şi se întinde bine în tigaie. Se coace aproximativ 4 minute pe fiecare parte sau până când vezi că este bine făcută (foc mic spre mediu). Se pot coace şi la aparatul de făcut clatite.
Preparare umplutură:
1. Se toarnă puţin ulei de măsline în tigaie şi se gătesc ciupercile la foc mediu câteva minute, până când se înmoaie. Se adaugă şi spanacul şi se amestecă bine până când se găteşte.
2. Peste spanac şi ciuperci se adaugă sosul de brânză vegan şi se amestecă bine. Dacă amestecul este prea gros se pune puţină apă. Se lasă câteva minute să fiarbă uşor.
Servire: Se umplu clătitele cu amestecul de ciuperci, spanac şi sos de brânză.