Ingrediente:
– 600 – 700 gr carne de pasare ( de preferinta piept de pasare )
– o ceapa de marime mijlocie
– o felie de paine alba
– o legatura de patrunjel verde
– o legatura de marar verde
– 2 oua
– 100 ml ulei
– sare
– piper
– facultativ o lingurita de supa Practic sau Vegeta
Preparare:
Se spala carnea, se curata de oase si se taie bucati. Se curata ceapa, patrunjelul si mararul, se spala si se taie. Se pune la inmuiat, intr-o ceasca cu apa rece sau lapte o felie de franzela uscata. Se dau prin masina de tocat carnea, ceapa, verdeata si felia de paine. Se adauga uleiul, ouale, sare si piper dupa gust.
Cine doreste poate pune si o lingura de supa Practic sau Vegeta. Se amesteca bine pana se incorporeaza toate ingredientele. Se pune, intr-un ceaun, ulei si se lasa pe foc pana se incinge. Se ia cu lingura din compozitia aflata in castron, se modeleaza cu mana umeda ( in felul acesta carnea nu se lipeste de mana ) mici gramajoare rotunde, care se prajesc in uleiul incins.
Se servesc calde sau reci cu garnitura de cartofi prajiti sau cu salata verde, salata de rosii etc.