Modul actual în care mănâncă românii, îi face să îşi schimbe starea naturală de bine a corpului, ceea ce înseamnă că se transformă într-un popor anxios, agitat, cu stări schimbătoare. Noroc că starea de fericire poate fi obţinută printr-o simplă furculiţă plină cu mâncare benefică pentru creier. Oamenii ar trebui să se se axeze mai mult pe alimentele pentru creier şi pe grăsimile care dau o stare de bine. Imediat cum vei schimba puţin felul în care mănânci, vei începe să simţi beneficiile, adică vei fi mai energizată şi vei avea o dispoziţie mai stabilă. Din momentul în care începi să faci alegerile potrivite, instant, creierul tău va începe să devină mai bun.
2Roşiile Cherry
Toate roşiile sunt o bună sursă de licopen, un fitonutrient solubil în grăsime, care ajută la protejarea grăsimii vitale a creierului şi un nutrient care stopează formarea compuşilor pro-inflamatorii asociaţi depresiei. Deoarece licopenul se găseşte în coaja roşiei, cel mai bun mod prin care poţi beneficia de el, este consumând roşii cherry, a căror suprafaţă este mai mică, asta însemnând că vei mânca mai multă coajă decât în cazul unei roşii de dimensiuni normale. Pentru a maximiza cantitatea de licopen pe care corpul tău o absoarbe, toarnă şi câteva picături de ulei de măsline peste roşii. Asigură-te că roşiile sunt organice, deoarece conform specialiştilor, acestea conţin cantităţi mai mari de licopen.