Modul actual în care mănâncă românii, îi face să îşi schimbe starea naturală de bine a corpului, ceea ce înseamnă că se transformă într-un popor anxios, agitat, cu stări schimbătoare. Noroc că starea de fericire poate fi obţinută printr-o simplă furculiţă plină cu mâncare benefică pentru creier. Oamenii ar trebui să se se axeze mai mult pe alimentele pentru creier şi pe grăsimile care dau o stare de bine. Imediat cum vei schimba puţin felul în care mănânci, vei începe să simţi beneficiile, adică vei fi mai energizată şi vei avea o dispoziţie mai stabilă. Din momentul în care începi să faci alegerile potrivite, instant, creierul tău va începe să devină mai bun.
8Cartofii mov
Acest tip de cartofi nu se prea găseşte în hipermarket, însă îi poţi găsi pe internet direct de la producători. Culoarea lor vine de la antocianine, antioxidanţi puternici care aduc beneficii neuroprotectoare, cum ar fi că susţin memoria pe termen scurt şi reduc inflamaţia care de obicei îţi strică tot cheful de viaţă. Nu îi curăţa de coajă deoarece este plină de iod, nutrient esenţial pentru viaţă, ce menţine o bună funcţionare a glandei tiroide. Şi întotdeauna cumpără cartofi organici. Cei care sunt trataţi cu ajutorul chimicalelor, absorb substanţele nocive în pulpă, astfel că dacă ai impresia că prin curăţarea cojii scapi de riscuri, nu este deloc aşa.