Îndepărtarea părului nedorit poate fi o adevărată corvoadă pentru sexul frumos și, chiar dacă și tot mai mulți domni apelează la acest truc de înfrumusețare, acesta rămâne un must have pentru doamne.

Indiferent de anotimp, fiecare doamnă și domnișoară are bătăi de cap cu epilarea, dar vara, importanța epilării prinde cote alarmante, pentru că și cel mai mic fir de păr nedorit poate provoca o adevărată panică, dacă este văzut cu câteva minute înainte de a pleca la plajă. Din acest motiv, vom discuta despre cele mai eficiente metode de epilare.

Epilarea definitivă pare să aibă tot mai mulți fani, datorită faptului că este nu doar eficientă, ci și de durată, așa cum îi spune și numele. Aceasta se realizează cu ajutorul fasciculelor de lumină la rădăcina părului și, în funcție de nuanța tenului, specialiștii care vor realiza această procedură vă vor explica cât timp nu aveți voie să expuneți la soare zona epilată. Dezavantajul acestei proceduri este prețul destul de ridicat.

Citeste si:  Cele 4 stiluri de parenting. Tu ce fel de părinte ești?

Epilarea cu ceară sau cu bandă este o alternativă eficientă și rapidă, pentru cei care pot suporta durerea. Smulgerea firului de păr cu ceară este dureroasă prima dată, însă, în timp, rădăcina firului de păr se va subția, iar intensitatea durerii va scădea. Un alt avantaj este acela că părul se va rări, plus că va crește mai greu. Dezavantajul acestei proceduri constă în faptul că trebuie să așteptați ca părul să crească, astfel încât ceara să poată fi eficientă, lucru care poate fi destul de inestetic. În plus, pentru epilarea cu ceară este recomandat salonul.

Epilarea cu ajutorul epilatorului este, probabil, cea mai des întâlnită metodă pentru că este cea mai la îndemână și economă soluție atunci când este vorba despre eliminarea părului nedorit. Timpul de creștere este mai scurt decât la epilarea cu ceară, dar mai lung decât la epilarea cu lamă, iar în timp, și rădăcina se subțiază. Există riscul ca după epilarea cu aparatul să apară mici broboane roșii, inestetice, iar un alt dezavantaj este că unele locuri sunt greu accesibile, sau unele fire de păr rămân nesmulse.

Citeste si:  Ce faci când se depune praful pe o relație?

Epilarea cu lama sau cu cremă este cea mai rapidă soluție. Este nedureroasă, se realizează în câteva minute și are costuri reduse, însă faptul că rădăcina firului de păr rămâne vizibilă, este destul de inestetic. Un alt dezavantaj este acela că părul crește imediat după o astfel de epilare, tot mai gros.

În funcție de nevoile și preferințele voastre, cea mai bună metodă de epilare este, de fapt, aceea care vi se potrivește cel mai bine.

Articolul precedentAlegerea celei mai bune metode de a pregăti bebelușul de somn
Articolul următorCei 5 prieteni de care au nevoie toate mamele

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau