Modul actual în care mănâncă românii, îi face să îşi schimbe starea naturală de bine a corpului, ceea ce înseamnă că se transformă într-un popor anxios, agitat, cu stări schimbătoare. Noroc că starea de fericire poate fi obţinută printr-o simplă furculiţă plină cu mâncare benefică pentru creier. Oamenii ar trebui să se se axeze mai mult pe alimentele pentru creier şi pe grăsimile care dau o stare de bine. Imediat cum vei schimba puţin felul în care mănânci, vei începe să simţi beneficiile, adică vei fi mai energizată şi vei avea o dispoziţie mai stabilă. Din momentul în care începi să faci alegerile potrivite, instant, creierul tău va începe să devină mai bun.
1Ouă organice
Ouăle sunt considerate de unii specialişti alimentul ideal. Sunt pline cu acizi graşi Omega3, zinc, Vitamina B şi iod. Acestea îţi vor da senzaţia de saţietate şi te vor energiza. Problema este că în zilele noastre a ajuns să fie destul de complicat să găseşti ouă de calitate, chiar şi pentru cei mai îndârjiţi cititori de etichete. Desigur că pe eticheta de pe cartonul de ouă, scrie că acestea conţin tot felul de nutrienţi şi că găinile de la care provin, sunt crescute în cele mai bune condiţii, dar multe dintre acele lucruri nu sunt chiar adevărate. Cel mai bun ou pe care îl puteai mânca pentru creier, era acela pe care îl mânca străbunica ta: de la găini crescute în libertate, care puteau alerga în voie şi puteau mânca iarbă şi gândaci ori râme, pe lângă că erau hrănite numai cu grăunţe naturale. Încearcă să găseşti ouă de la producătorii locali de încredere şi nu te mai baza pe reclama (adesea falsă) de pe etichete, unde scrie “bogat în Omega3” sau “crescute la sol” – două lucruri care nu sunt reglementate.