Casa este doar construcția în sine, însă acasă este mult mai mult decât atât. Pentru a te simți acasă trebuie să îți amenajezi spațiul în care locuiești cât mai confortabil. În primul rând, fă din propria casă un loc cald și primitor unde să te simți răsfățat în fiecare zi.
Gândește-te la zilele de vacanță în care te-ai cazat în diferite hoteluri și te-ai simțit minunat.

Ce anume ți-a oferit acel sentiment de bucurie imensă? Cu siguranță decorul și aspectul estetic a contribuit în mod evident, nu numai libertatea pe care o simți în vacanță și bucuria de a explora locuri noi. Adu puțin din eleganța și finețea camerelor de hotel de 5 stele în propria casă. Dacă acestea se potrivesc pe stilul tău e perfect. Iar dacă preferi mai mult stilul clasic, cu siguranță găsești alt punct de reper care te reprezintă.

Nu încerca să îți schimbi modul de a percepe lucrurile dacă acesta nu vine din interior, în mod natural. Nu forța nota pentru că nu merită. Ceea ce te definește ca om sunt calitățile de bază care au un suport logic și moral. Spre exemplu, dacă nu îți place stilul elegant însă vrei să-l adopți pentru a impresiona, este din start o atitudine greșită. În primul rând nu te vei simți deloc confortabil și ajungi să fii doar un străin în propria casă.

Citeste si:  Cum îți convingi soțul să dea cu aspiratorul în locul tău

Nu merită să faci aceste lucruri pentru a-i impresiona pe alții. Fii tu însăți și atunci totul va fi mult mai bine. Dacă observi că anumite persoane care ți-au trecut pragul casei și nu au văzut nimic de apreciat în stilul de amenajare interioară adoptat de tine, nu–ți fă probleme. Este normal să nu fim toți la fel. Ceea ce pentru unii e bine, pentru alții e rău și invers. Nu asta contează, dacă ție îți place totul este ok.

Tu și familia ta trebuie să vă simțiți bine în confortul propriei case, să vă simțiți răsfățați când stai întinși pe canapea, să vă primiți prietenii cu drag, să luați cina sau să urmăriți un film împreună. Chiar și atunci când vă savurați cafeluța de dimineață pe terasă puteți admira din priviri anumite decorațiuni care vă trag cu ochiul și vă fac să vă simțiți cu adevărat bine. Acestea sunt cele care vă oferă căldura și liniștea de care aveți nevoie. O statuetă, o veioză sau un dulap sunt lucruri simple dar care dau o conotație aparte mediului în care trăiești.

Citeste si:  Pericolele ascunse ale bicarbonatului de sodiu

Atunci când toate acestea se potrivesc excelent stilului tău și realizează o armonie perfectă în ceea ce privește amenajarea interioară rezultatul obținut este întocmai cel așteptat. Acestea sunt elementele care completează perfect decorul și își pun amprenta în mod decisiv.

Articolul precedentPui fraged cu usturoi și pătrunjel- o rețetă plină de savoare
Articolul următorBucură-te de flori și adulmecă mirosul lor

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau