Ingrediente:
– 5-6 fire de praz
– 1 morcov
– 1 radacina de patrunjel
– 500 ml lapte
– 50 g unt
– 1/2 lingura de faina
– sare
– 1 legatura de patrunjel verde
Preparare:
Se curata zarzavatul, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece si sare. Dupa ce a fiert, se strecoara supa in alt vas. In supa strecurata se adauga prazul (curatat si spalat in prealabil) taiat felii subtiri. Se continua fierberea inca 15-20 minute.
Separat se pune intr-o oala untul si se lasa sa se topeasca. Se adauga faina, se amesteca bine, se pune laptele si se lasa sa fiarba cateva clocote. Sosul pregatit se toarna peste oala cu supa unde se lasa pe foc mic sa fiarba 15 minute. Cand este gata se serveste cu patrunjel verde tocat fin si cu crutoane de paine prajita in unt.