Plante din grădină care reduc stresul

Oricât de ciudat sună, plantele au capacitatea de a reduce stresul. Și nu, nu vorbim despre grădinărit, care și el, la rândul său, ajută la combaterea stresului și eliberează oxitocină în corp, ci vorbim despre unele flori din grădina ta, care te vor ajuta să combați stresul.

Stresul sta la baza multor probleme de sănătate, precum durerile de cap sau de spate, dar poate sta și la baza proastei dispoziții, la starea de iritare și până la conflictele pe care le avem cu cei din jurul nostru. Vezi care sunt florile care te ajută să combați stresul.

1.Iasomia

Mirosul iasomiei nu doar că ne încântă pe toți, dar el ne ajută corpul să elimine mai ușor stresul. Prin urmare, doar simplul fapt că petreceți mult timp în grădină, pe lângă această floare, vă va face să fiți mai relaxați. Este bine să țineți iasomia în vază, în camera în stați. De asemenea, puteți să utilizați uleiul de iasomie în baie sau la masaje, pentru a vă relaxa.

Citeste si:  Reutilizarea și recilarea mingilor vechi

2.Crizantema

Aceste flori frumoase nu sunt doar utile pentru decorarea grădinii, ci au și efecte de reducere a stresului. Ceaiul de crizanteme relaxează corpul și elimină simptomele de stres, precum încordarea, îngrijorarea și agitația.

3.Aloe vera

Aloe vera este o floare iubită de toată lumea pentru efectele ei vindecătoare și beneficiile în cosmetică, dar pe lângă proprietățile sale antiinflamatorii, ea are și efecte antistres. Gelurile de duș și cremele care au la baza această plantă, ajută la reducerea stresului.

4.Lavanda

Uleiul de lavandă este de ajutor atunci când vorbim despre tratarea anxietății și a depresiei. Datorită mirosului său calmant, această plantă este folosită și pentru a calma bebelușii, iar băile cu ulei de lavandă ajută la un somn liniștit, înlăturând neliniștea.

Citeste si:  7 alimente pentru o inima sănătoasă

5.Mușețel

O cană de ceai de mușețel, înainte de culcare, vă va ajuta să dormiți mai bine pentru că acesta are efecte anti-anxietate. Această plantă este folosită din cele mai vechi timpuri și induce relaxarea, fiind considerată un antidepresiv natural.

Acestea sunt doar o parte dintre plantele care ajută la combaterea stresului, dar mai sunt și alte plante precum: menta, valeriana, păducelul, rozmarinul, busuiocul, sunătoarea și ginsengul. Puteți să le plantați în propria grădină și să vă bucurați de efectele lor ori de câte ori aveți nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau