Ingrediente:
– 1 kg crap
– 1 ceapa potrivita
– 2-3 foi dafin
– 4-5 boabe de piper
– 2 linguri bulion
– 1 lingura bulion de ardei
– ulei
– faina
– sare
– apa
Preparare:
Se curata pestele de solzi, se spala, se taie bucati si se lasa la scurs. Dupa ce s-a scurs bine de apa, se sareaza si se da prin faina. Se prajeste in ulei incins rumenandu-se pe ambele parti.
Separat, intr-o cratita se pune apa si se lasa pe foc sa fiarba. Cand incepe sa clocoteasca se adauga foile de dafin, 3 linguri de ulei, bobele de piper si ceapa curatata, spalata si data prin razatoare.
Dupa cateva clocote se pune bulionul si sare dupa gust. Se lasa pe foc sa fiarba pana se formeaza un sos mai gros.
In oala cu sos se adauga pestele prajit si se mai lasa sa fiarba un clocot, doua.
Daca sosul este prea subtire se poate face un rantas dintr-o lingurita de faina amestecata cu ulei si se adauga in oala cu sos. Se amesteca bine pana la omogenizare.
Se serveste rece.