Weekend-ul trecut, copilul nostru de 2 ani şi-a rupt piciorul în timp ce se juca pe afară. Din fericire, oasele copiilor se vindecă repede, aşa că în cel mult o lună, va putea să se joace din nou. Între timp, îi pregătim multe mâncăruri ce conţin gelatină şi extra nutrienţi ca să o ajutăm să îşi revină mai repede. Asta a fost prima dată când am trecut prin aşa ceva şi am descoperit cu această ocazie că spre deosebire de adulţi, cei mici fac o mulţime de lucruri într-un mod corect. Adesea suntem atât de ocupaţi să îi educăm, încât nu vedem cât de multe am avea noi de învăţat de la ei. În general copiii sunt mai sănătoşi decât adulţii şi poate că modul în care ei fac lucrurile, contribuie la asta. Iată câteva lucruri pe care voi încerca să le învăţ de la copiii mei.

4Mănâncă atunci când îţi este foame

Primesc des mail-uri de la părinţi îngrijoraţi că ai lor copii nu mănâncă bine, sau mănâncă prea mult, sau nu mănâncă ce ar trebui. Cel mai probabil o să facem o obsesie din cât de des mănâncă cel mic, sau ce anume mănâncă, dar cei mai mulţi copii au un simţ dezvoltat al senzaţiei de foame, înainte de a îl modifica noi. Ei mănâncă atunci când li se face foame ( chiar dacă nu e ora mesei) şi de cele mai multe ori refuză să mănânce dacă nu le este foame ( chiar dacă este ora mesei). Ăsta este un obicei foarte sănătos şi unul la care ar trebui să fim atenţi şi să învăţăm să îl practicăm. Chiar cred că dacă vom da copiilor mâncăruri bogate în nutrienţi şi dacă ne vom asigura că sunt bine hrăniţi, este important să îi lăsăm să îşi păstreze instinctele naturale care ţin de senzaţia de foame. Cei mai mulţi dintre noi au pierdut aceste instincte şi astfel ne-am complicat viaţa.
Ce putem să învăţăm: Să ascultăm de corpul nostru şi să mâncăm atunci când ne este foame şi să nu mâncăm dacă nu simţim nevoia

Citeste si:  6 idei creative prin care să anunţati că aşteptaţi un copil
Articolul precedentAvantajele sănătoase ale consumului de cafea
Articolul următorCea mai bună reţetă de budincă de chia (+ 5 derivate delicioase)

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau