Aceasta dieta este supranumita si „Dieta vedetelor”, fapt datorat celebritatilor care si-au conturat, intr-un timp record, silueta de vis cu ajutorul ei. Printre ele, se numara Anne Hathaway, Kim Cattrall, Heidi Klum sau chiar Michelle Obama.
Acest regim este unul hipocaloric, strict si are trei faze care se desfasoara pe parcursul a opt saptamani. Cu ajutorul acestuia, nu se vor pierde doar kilograme, ci si centrimetri, intrucat ajuta la remodelarea corpului.
Planul de slabire este unul ambitios care poate determina pierderea a 7 kilograme in 14 zile.
Solutia pentru slabit este propusa de David Kirsch, antrenorul care a inventat-o si a denumit-o dupa orasul in care locuieste, tocmai pentru ca acolo totul se desfasoara la intensitate maxima, fiind considerat orasul care nu doarme niciodata.
Dieta este una saraca in carbohidrati din care sunt eliminate complet alcoolul, zaharul, dulciurile. In ceea ce priveste cafeaua, este permisa doar cea fara cofeina, intrucat prezenta acesteia ar putea influenta nivelul glicemiei si, implicit, ar crea senzatia de foame.
Cum se desfasoara dieta New York?
Prima etapa dureaza doua saptamani si inseamna inlaturarea completa din meniu a pastelor fainoase, lactatelor, fructelor si legumelor precum cartoful sau morcovul si a oricarui tip de aliment prajit. Acestea vor putea fi reintroduse pas cu pas, in urmatoarele faze ale dietei. Insa, pana la acel moment, mesele sunt extrem de sarace din punct de vedere caloric, astfel ca nu se va depasi niciodata pragul de 1000 de calorii pe zi. Tocmai din acest motiv, sunt recomandate shake-urile de proteine, dar si consumul in cantitati ridicate a albusului de ou, a pieptului de pui sau curcan si a legumelor sarace in carbohidrati precum spanac, salata verde sau ridichi.
Cea de-a doua etapa are o durata tot de doua saptamani si se diferentiaza de prima etapa prin faptul ca permite reintroducerea in meniu a branzeturilor slabe, a galbenusului de ou, a fructelor de tipul citricelor sau fructelor de padure care sunt mai sarace in carbohidrati. Nici in aceasta perioada nu este permis depasirea celor 1000 de calorii zilnice.
A treia etapa este si ultima, are o durata mai mare, de patru saptamani. In aceasta faza a dietei sunt permise si alimente precum cartoful, painea integrala sau iaurtul degresat. Dar nu trebuie neglijata partea referitoare la numarul caloriilor, care nu trebuie sa depaseasca 1200 pe zi.
Dieta New York include trei mese principale si doua gustari, care trebuie consumate la interval de trei ore, astfel incat sa nu permita aparitia senzatiei de foame.
Pe langa caracteristica principala a regimului ce tine de numarul scazut de carbohidrati din meniu, un alt aspect important pentru reusita completa a acestuia este sportul. Pe durata intregii dietei sunt recomandate exercitii fizice intense care sa ajute la definirea muschilor. In acest fel, vei consuma mai multe calorii, ele fiind cele care contribuie la dezvoltarea acestora.
Aceste exercitii este indicat sa fie combinat cu cardio, astfel ca, antrenamentul per total ar trebui sa aiba o durata de 90 de minute zilnic. Daca totusi, conditia fizica sau timpul nu iti permit sa efectuezi acest tip de exercitii, ai in vedere sa respecti partea ce include sportul macar prin mers pe jos, urcat de scari si alte exercitii usoare ce pot fi realizate in casa.
Avantaje si dezavantaje ale dietei New York
Principalele avantaje ale dietei sunt pierderea rapida a kilogramelor si a centimetrilor in talie, dar si faptul ca meniul este unul bogat in proteine de calitate.
Atunci cand vine vorba despre dezavantaje, ar trebui mentionat ca meniul sarac in calorii se afla undeva la limita infometarii, prin urmare, ar putea sa creeze deficiente nutritive. Totodata, pierderea kilogramelor poate fi amagitoare deoarece o dieta low carb conduce, initial, la pierderea lichidelor din corp, care se vor reintoarce o data cu reintroducerea carbohidratilor in meniu. In acelasi timp, pentru tipul de alimentatie pe care il impune, exercitiile fizice sunt destul de intense si greu de realizat.
Ca in cazul oricarei dietei ce exclude in totalitate anumite grupe de alimente, poate fi considerata daunatoare sanatatii. Ar trebui sa se aiba in vedere faptul ca pierderea rapida a kilogramelor poate duce totodata si la pierderea motivatiei si la abandonul regimului. Insa, consecventa este extrem de importanta in acest caz, dieta trebuie sa se tina minim doua luni, iar activitatea fizica sa se mentina pe un termen si mai lung. De asemenea, trebuie evitate in permanenta alimente care includ grasimi,zahar sau carbohidrati in exces. Altfel, risti sa distrugi tot ceea ce ai construit si sa te confrunti cu efectul yo-yo.